logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Afghaanse Windhond

Hondenras Afghaanse Windhond foto1

Schofthoogte:63-74 cm.
Gewicht:23-27 kg.

 

Afghaanse Windhond
De Afghaanse Windhond ontleent zijn aristocratische verschijning aan zijn exotische gezichtsuitdrukking, zijn lange zijdeachtige kuif, specifieke patroon op de vacht en prominente heupbeenderen. Hoewel het een jachthond is, is de Afghaanse Windhond door zijn elegantie een aantrekkelijke en populaire showhond. De Afghaanse Windhond is een grote en slanke hond met een lang, smal hoofd, een zijdeachtige kuif en krachtige kaken. De snuit is enigszins toelopend en heeft een zwarte neus. De tanden hebben een schaarbeet. De ogen zijn donker en amandelvormig. De oren liggen plat op het hoofd. De nek is lang en sterk. De heupbeenderen zijn zeer prominent. De Afghaanse Windhond heeft sterke en rechte voorbenen en grote voeten die bedekt zijn met haar. De staart heeft aan het eind een krul. De lange, dikke zijdeachtige vacht beschermt deze honden tegen extreme temperaturen. Alle kleuren komen voor, maar witte tekening is niet gewenst. De gemiddelde hoogte van dit ras is 66 tot 73,5 cm en het gemiddelde gewicht is 26 tot 29 kg.

Het is belangrijk om de Afghaanse Windhond vriendelijke wijze af te richten, omdat deze hond niet goed reageert op strenge opvoedmethodes en er de voorkeur aan geeft om dingen op zijn eigen manier te doen. Wanneer deze hond niet goed afgericht wordt, dan kan hij ongehoorzaam worden.

De Afghaanse Windhond is niet geschikt om op een appartement te leven. Het is binnenshuis een relatief inactieve hond, maar hij houdt er van om grote open ruimtes te beslechten. Desondanks slaapt de Afghaanse Windhond het liefst binnenshuis.

De Afghaanse Windhond is een intelligente waakhond, die niet blaft om geluid te maken, maar wel blaft om alarm te slaan bij nadering van andere mensen of honden.

Extra informatie

Hondenras Afghaanse Windhond foto2

 
Hondenras Afghaanse Windhond foto3

 
Hondenras Afghaanse Windhond foto4

 
Hondenras Afghaanse Windhond foto5