logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Airedale Terrier

Hondenras Airedale Terrier foto1

Schofthoogte:56-61 cm.
Gewicht:20-23 kg.

 

Airedale Terrier
De Airedale Terrier is een grote, goedgebouwde, gespierde hond met een alerte, intelligente gezichtsuitdrukking. De vacht is hard, kort, draadharig en dubbel. De bovenvacht is draadharig en de ondervacht is zacht. De vacht komt voor in tan met zwarte of donkergrijze tekening. Het haar is borstelig en vochtafstotend. Het hoofd is lang en de borst is diep. De Airedale Terrier heeft een zwarte neus en draagt zijn staart hoog. De oren zijn V- vormig, iets naar opzij en naar voren gevouwen. De Airedale Terrier heeft een onbevreesd en majestueus voorkomen. De gemiddelde hoogte van de Airedale Terrier is 56 tot 61 cm en het gemiddelde gewicht is 18 tot 29.5 kg.

De Airedale Terrier is meegaand in het africhten en is van alle terriėrs de meest makkelijke om af te richten. Omdat de Airedale Terrier zich makkelijk aanpast en veelzijdig is, kan een eigenaar deze hond naast zijn gewone terriėr activiteiten africhten als gundog. Deze honden zijn ook uitstekende gezinshonden.

De Airedale Terrier is geen ideale hond om op een appartement te houden. Deze honden moeten binnen een omheinde tuin worden verblijven. Hoewel deze honden binnenshuis zeer actief zijn, doen ze het het best met een tuin van gemiddelde grootte.

Dapper, intelligent en vriendelijk, is de Airedale Terrier vriendelijk voor mensen en heeft een vrolijk karakter. Het is een goede jachthond en ook een uitstekende bewakingshond. De Airedale Terrier is een niet-agressieve, maar wel onbevreesde hond. Klaar om te plezieren, is deze hond altijd voor de actie bereid. Het is een ideale gezinshond, die bereid is om zijn familie tegen elke bedreiging te bewaken en te beschermen.

Extra informatie

Hondenras Airedale Terrier foto2

 
Hondenras Airedale Terrier foto3

 
Hondenras Airedale Terrier foto4

 
Hondenras Airedale Terrier foto5

Hondenras Airedale Terrier foto6