logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Akita Inu

Hondenras Akita Inu foto1

Schofthoogte:58-70 cm.
Gewicht:34-50 kg.

 

Akita Inu
De Akita is een goed geproportioneerde en opvallende hond met een uitzonderlijk kracht en doorzettingsvermogen. De gemiddelde hoogte is 71 cm, bij een gewicht van 54 kg. De Akita heeft een dikke brede wigvormige kop en een korte snuit. Hij heeft een brede, diepe borst en een rechte rug met een grote naar de rug gekrulde staart. De donkerbruine ogen zijn klein en de rechtopstaande oren staan naar voren in één lijn met de nek. Neus en lippen zijn zwart en de tong is roze. Door de zachte mond is hij geschikt voor het apporteren van watervogels. Door de voeten met vliezen is de deze hond een goede zwemmer. De Akita heeft een dubbele vacht bestaande uit een waterdichte bovenvacht met een dikke, zachte, isolerende ondervacht. De kortharige vacht komt voor in effen wit, rood, goudbruin en bruin met tekening van andere kleuren.
In Japan is de Akita een symbool voor gezondheid. Kleine beeldjes van de Akita worden aan zieken gegeven om ze een snel herstel te wensen. Ook worden ze aan ouders van pasgeborenen gegeven.

De Akita is een imposante hond met de persoonlijkheid van een overlever. Deze intelligente, moedige en onbevreesde hond is extreem trouw en geniet van gezelschap. De Akita is een snelle leerling, maar heeft de eigenschap snel verveeld te zijn. Deze hond moet op zeer jonge leeftijd worden gesocialiseerd. De Akita kan zich aanpassen aan het leven op een flat en hoewel hij een matige behoefte aan beweging heeft, moet hij toch regelmatig de kans krijgen een dagelijkse wandeling te maken. De Akita heeft sterke jachtinstinkten en is zeer agressief naar andere honden en dieren. Deze hond is verdraagzaam naar kinderen van de eigen familie, maar het is mogelijk dat hij andere kinderen niet accepteert. Als hij geplaagd wordt heeft hij de neiging om te gaan bijten.

Extra informatie

Hondenras Akita Inu foto2

 
Hondenras Akita Inu foto3