logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
American Staffordshire Terrier

Hondenras American Staffordshire Terrier foto1

Schofthoogte:43-48 cm.
Gewicht:18-23 kg.

 

American Staffordshire Terrier
De Amerikaanse Staffordshire Terriėr is een zeer moedige hond, hetgeen blijkt uit het gezegde “As courageous as an American Staffordshire Terriėr”. De Amerikaanse Staffordshire Terriėr maakt de indruk zeer strek te zijn voor zijn grootte. Het is een goedgebouwde hond. De Amerikaanse Staffordshire Terriėr is gespierd, gezet, maar toch wendbaar en gracieus en zich hevig bewust van zijn omgeving. De Amerikaanse Staffordshire Terriėr heeft een breed, krachtig hoofd, een korte snuit en zeer sterke kaken. De oren staan hoog op het hoofd. De boventanden sluiten strak over de ondertanden. De neus is zwart. De vacht is dik, kort en glanzend. De voorkomende kleuren zijn rood, wit, zwart of blauw, met wit, en iedere nuance gestroomd. De Amerikaanse Staffordshire Terriėr heeft een relatief zwaardere botstructuur, hoofdomvang en gewicht dan zijn verwanten de Amerikaanse Pitbull Terriėrs. De gemiddelde hoogte is 40 tot 48 cm en het gemiddelde gewicht is 26 tot 30 kilo.

De Amerikaanse Staffordshire Terriėr is zeer beschermend ten opzichte van zijn baas en de eigendommen van zijn baas. Als de Amerikaanse Staffordshire Terriėr goed getraind en gesocialiseerd wordt, dan is hij een fantastische gezinshond. Deze hond komt het best tot zijn recht bij een actieve eigenaar.

Het is een uitdaging om de Amerikaanse Staffordshire Terriėr af te richen, omdat hij een energiek, maar toch gevoelig karakter heeft. Ze gedragen zich over het algemeen vriendelijk tegenover mensen. Jammer genoeg bezorgt de Amerikaanse Staffordshire Terriėr wanneer hij niet goed wordt behandeld, zijn baas een slechte reputatie.

De Amerikaanse Staffordshire Terriėr heeft dagelijks voldoende beweging nodig. Zijn karakter maakt een speciale opvoeding noodzakelijk. Onder assertieve leiding zal deze hond snel leren. De Amerikaanse Staffordshire Terriėr kan redelijk op een appartement leven, mist hij maar voldoende beweging krijgt. Binnenshuis zal hij zich erg actief bewegen en een tuin heeft hij niet nodig. De Amerikaanse Staffordshire Terriėr geeft de voorkeur aan een warm klimaat.

In de Eerste Wereldoorlog heeft een Amerikaanse Staffordshire Terriėr genaamd “Stubby” de rang van Sergeant gekregen. Deze hond is een voorbeeld van de bekwaamheid en de heldenmoed van zijn ras.

Extra informatie

Hondenras American Staffordshire Terrier foto2

 
Hondenras American Staffordshire Terrier foto3

 
Hondenras American Staffordshire Terrier foto4

 
Hondenras American Staffordshire Terrier foto5

Hondenras American Staffordshire Terrier foto6

Hondenras American Staffordshire Terrier foto7