logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Australian Shepherd

Hondenras Australian Shepherd foto1

Schofthoogte:45-58 cm.
Gewicht:18-29 kg.

 

Australian Shepherd
De Australian Shepherd is een sterke hond van gemiddelde grootte met een goed geproportioneerd lijf. Het lichaam is enigszins langer dan dat de hond hoog is. De oren staan hoog op de kop en hebben een driehoekige vorm, met iets afgeronde punten. De vacht is van gemiddelde lengte, enigszins golvend en waterdicht. Kleuren die voorkomen zijn blue merle, lever merle en effen zwart en lever, met of zonder witte vlekken. Deze hond heeft ook een ondervacht.

Deze hond heeft zacht en kort haar op hoofd, oren en voorpoten. De Australian Shepherd heeft een aantrekkelijk natuurlijke of gecoupeerde korte staart. De borst is sterk, diep and vierkant. Deze hond heeft rechte voorpoten. De voeten zijn compact en ovaalvormig met gekromde tenen. De snuit is lichtelijk spits toelopend en het hoofd heeft een matige stop. De ogen kunnen bruin, blauw of amber zijn, andere mogelijkheden niet uitgesloten. De staart is meestal gecoupeerd. De gemiddelde hoogte van dit ras is 45 tot 58 cm en het gewicht is gemiddeld 18 tot 29 kg.

Oorspronkelijk is de Australian Shepherd gefokt om te werken, het is daardoor een zeer energiek en actief dier. Daarom heeft deze hond ook veel en regelmatig stevige beweging nodig. Echt werk is altijd nog de beste bezigheid voor deze hond. Frustratie en gewichtstoename kunnen ontstaan door te weinig activiteit.

Het is een speelse hond met een makkelijk en goed karakter en daardoor is de Australian Shepherd een goede kameraad voor kinderen. Deze aanhankelijk en actieve hond doet het goed met actieve kinderen. Deze hond is zeer moedig en trouw en betrouwbaar. Het is van nature een beschermend dier, maar de Australian Shepherd is ook zeer oplettend en aanhankelijk.

De Australian Shepherd is een toegewijde hond met de wens tot behagen. Het is een intelligente hond, die snel leert en makkelijk te trainen is. Hij vertrouwt vreemden en buitenstaanders niet. Vroege socialisatie en gehoorzaamheidstraining maken de hond goedgemanierd en sociaal. Toch worden Australian Sheprd gefokt om te werken nooit echt goede huisdieren.

Extra informatie

  Hondenras Australian Shepherd foto3