logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Basset Hound

Hondenras Basset Hound foto1

Schofthoogte:33-38 cm.
Gewicht:22-29 kg.

 

Basset Hound
De kalme, goed gehumeurde, aanhankelijke Basset Hound kan het zowel met mensen als dieren van iedere leeftijd en grootte goed vinden. De Basset Hound krijgt er niet genoeg van om aangehaald te worden en is een goede schoothond, maar niet zo geschikt als waakhond.

Gevoelig en trots vaanaard, is de Basset Hound snel gekwetst en hij kan blijven mokken als hij een standje heeft gekregen. De Basset Hound is een meutehond en moet niet te lang alleen gelaten worden. Wanneer menselijk gezelschap niet voorhanden is, dan is het gezelschap van een andere hond ook goed.

De Basset is een speurhond, gefokt om spoor te volgen. Met zijn scherpe neus kan hij zich zonder meer in gevaarlijke situaties storten, daarom kan hij het best rond lopen in een veilige omgeving. Met verhoudingsgewijs meer bot voor zijn maat dan welk ander hondenras dan ook, is de basset een grote, zware hond. Hoewel hij korte bene heeft, is hij niet klein en hij kan 22 tot 29 kg wegen.

De vacht kan voorkomen in tri-color (een combinatie van zwart, wit en tan) of in rood met wit (een lichtere nuance van rood met wit wordt ook wel lemon en wit genoemd), waarbij de kleuren zonder vaste tekening over het hele lichaam verspreid kunnen zijn.
Stevig en laaghangend als zijn bouw is, is de Basset Hound niet goed in springen.
Met een relatief laag actie niveau is de Basset Hound gevoelig voor het ontwikkelen van overgewicht. Deze hond brengt zijn dagen graag soezend door, een rustige karaktertrek waarom de Basset Hound gewaardeerd wordt.

De Basset Hound maakt een weloverwogen en ongehaaste indruk en met zijn clowneske gedrag maskeert hij zijn grote intelligentie en vindingrijkheid. Hij is er zeer bedreven in om zijn zin te krijgen en hij amuseert ons en hij boeit ons met zijn overmatig lange lichaam, zijn korte benen en zijn grappige rimpels. De Basset Hound neemt ons voor zich in met zijn waggelende gang, zijn gezichtsuitdrukkingen en zijn houding.

Extra informatie

Hondenras Basset Hound foto2

 
Hondenras Basset Hound foto3

 
Hondenras Basset Hound foto4

 
Hondenras Basset Hound foto5

Hondenras Basset Hound foto6