logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Beagle

Hondenras Beagle foto1

Schofthoogte:33-41 cm.
Gewicht:8-14 kg.

 

Beagle
De Beagle is een zeer populaire gezinshond en door zijn kleine afmetingen, aantrekkelijke uiterlijk en vriendelijke en beminnelijke persoonlijkheid is hij ook favoriet bij de kinderen. De expressieve donkerbruine of hazelnootkleurige ogen zijn zacht, vriendelijk en smekend. Rasstandaards erkennen twee types Beagles: die kleiner dan 33 cm en anderen met een hoogte tussen de 33 en 38 cm. Voorkomende kleuren zijn alle kleuren die bij jachthonden voorkomen, behalve leverkleur. Het meest voorkomend zijn de zwart, tan en wit variŽteit; de rood en wit; en de licht tan met wit. Laag aangezette, lange oren met ronde punten, een matig lange, stoere staart met een witte punt, die vrolijk op de rug wordt gedragen behoren tot de ander algemene kenmerken van het Beagle ras.

Het zijn speurhonden, gefokt om te jagen met hun neuzen. Beagles kunnen een geurspoor volgen totdat ze bijna uitgeput zijn. Deze honden met zeer veel energie hebben dagelijks beweging nodig. Laat ze echter alleen los in een zeer goed omheind gebied, waar ze niet de kans krijgen om weg te lopen. Wanneer ze hun neus achterna gaan, zijn ze zich niet bewust van enig gevaar. Hierdoor zijn ze moeilijk af te richten en ze zullen graag misbruik maken van een al te passieve baas.

Zeer waakzaam, actief en gelijkmatig gehumeurd en open als deze hond is, zal hij continu behoefte hebben aan gezelschap; het is oorspronkelijk een meute hond. Als de Beagle geen gezelschap van een ander hond krijgt, zal hij het van zijn eigenaar willen hebben. Het is nodig dat de eigenaar zichzelf stevig als de leider profileert en de regels bepaalt.

Het is een extreem geharde hond en de Beagle kan extreme temperaturen doorstaan als hij de juiste verzorging krijgt. Door hun verlangen om te jagen moet de Beagle zeer veel tijd buitenshuis doorbrengen. Als dit niet mogelijk is zullen ze andere, niet zelden destructieve manieren zoeken om zichzelf te vermaken.

Extra informatie

Hondenras Beagle foto2

 
Hondenras Beagle foto3

 
Hondenras Beagle foto4