logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Bearded Collie

Hondenras Bearded Collie foto1

Schofthoogte:50-55 cm.
Gewicht:18-27 kg.

 

Bearded Collie
De Bearded Collie is een middelgrote hond met een beweeglijk lichaam en uitstekende hoeders vaardigheden. Deze hond heeft een harige vacht en een altijd kwispelende staart. Deze hond heeft een breed hoofd, een korte snuit en haar over zijn hele lichaam. De bovenvacht is dicht en weerbestendig.

De Bearded Collie heeft een groot hoofd en de ogen staan wijd uit elkaar en passen wat kleur betreft bij de vacht. De oren liggen dicht tegen het hoofd aan. De Bearded Collie heeft een lange staart die laag gedragen wordt. Het lichaam is robuust, maar niet massief. De kleur van de vacht verandert naarmate de hond ouder wordt. De gemiddelde hoogte is 50 tot 55 cm en het gewicht is gemiddeld 18 tot 27 kg.

De Bearded Collie is een zeer actieve hond en heeft veel beweging nodig. Deze hond houdt ervan om vrij rond te rennen en urenlang te werken. Hoewel het wordt afgeraden om deze hond op een appartement te houden, kan hij binnenshuis redelijk inactief zijn en genoegen nemen met een kleine tuin. Het is een uitstekende boerderijhond, bestand tegen alle weersomstandigheden. De Bearded Collie is het liefst buitenshuis.

De Bearded Collie is een actieve hond met veel vuur en enthousiasme en is een hoeder van aard en een goede boerderijhond. De Bearded Collie vertoont over het algemeen een grote aanhankelijkheid naar zijn baas en deze hond heeft een groot verlangen om zijn baas een plezier te doen. De Bearded Collie is een intelligente en zelfverzekerde hond, en tegelijkertijd ook evenwichtig en betrouwbaar.

Deze hond kan goed in het gezelschap van kinderen zijn, omdat hij beminnelijk en aanhankelijk is. Deze sociale en open hond is het liefst in gezelschap van mensen en heeft er een hekel aan om alleen gelaten te worden.

De Bearded Collie is een intelligente hond en zeer makkelijk af te richten. De Bearded Collie kan voor vele soorten activiteiten worden afgericht. Desalniettemin is het een zelfverzekerde hond met eigen, onafhankelijke gedachten en grote moed. Soms vertoont deze hond eigenzinnigheid en hij heeft een vroege gehoorzaamheidstraining nodig. Deze hond heeft de neiging om mensen en andere dieren te hoeden. De Bearded Collie is een luidruchtige blaffer.

Extra informatie

Hondenras Bearded Collie foto2

 
Hondenras Bearded Collie foto3

 
Hondenras Bearded Collie foto4

 
Hondenras Bearded Collie foto5

Hondenras Bearded Collie foto6