logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Bedlington Terrier

Hondenras Bedlington Terrier foto1

Schofthoogte:38-43 cm.
Gewicht:7-10 kg.

 

Bedlington Terrier
Het uiterlijk van de Bedlington Terrier doet geen recht aan het echte karakter van deze hond. Dit is een hond met een moedig hart en het uiterlijk van een lam. Deze hond heeft een peervormig hoofd en een gewelfde rug. Door de gekrulde vacht ziet de hond er uit als een schaap. Bij het hoofd lopen de kruin en de neus in één lijn door.

De Bedlington Terrier heeft kleine, diepliggende ogen. De staart is enigszins toelopend in een punt en de voorbenen zijn recht. De vacht van deze hond is dik en heeft twee lagen. De vacht is een mengel van sponsachtige en stuggere haren en komt voor in de kleuren blauw, lever of zand, met of zonder tan tekening boven de ogen en op de benen, borst en rug. De Bedlington Terrier heeft een opvallende opgewekte gang. De gemiddelde hoogte van dit ras is 38 tot 43 cm en het gemiddelde gewicht is 7,5 tot 10,5 kg.

De Bedlington Terrier is een zeer actieve hond en heeft regelmatig een behoorlijke hoeveelheid beweging nodig. Deze hond is een snelle renner en een uitstekende achtervolger en zal geen mogelijkheid voorbij laten gaan om lichamelijk actief te zijn. Krijgt deze hond niet voldoende beweging, dan zal hij gefrustreerd kunnen raken.

Het is een beminnelijke hond met een goed humeur en de Bedlington Terrier kan dan ook een fijn huisdier zijn. Deze hond is altijd vrolijk en vol plezier. Ook is deze hond een kindervriend en zal hij de kinderen beschermen en met veel plezier aan hun activiteiten deelnemen. Een goed gesocialiseerde Bedlington Terrier is redelijk vriendelijk naar buitenstaanders en vreemden.

De Bedlington Terrier is een trouwe en waakzame hond. Soms kan deze hond eigenzinnig zijn, in het bijzonder in het gezelschap van andere dieren. De Bedlington Terrier moet leren om vriendelijk met andere dieren om te gaan en heeft gehoorzaamheidstraining nodig. Over het algemeen gaat deze hond goed om met andere honden. Maar hij blijft een jager en zal nooit aarzelen om te gaan vechten, vooral met honden van andere dominante rassen.

Extra informatie