logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Berner Sennenhond

Hondenras Berner Sennenhond foto1

Schofthoogte:60-70 cm.
Gewicht:40-44 kg.

 

Berner Sennenhond
De Berner Sennenhond is een opvallend goed uitziende hond met een verbazend weerbestendige zwart vacht, voorzien van een symmetrische tekening met roest en wit. De vacht is matig lang met een natuurlijke glans. Deze zware vacht maakt het deze hond mogelijk om lage temperaturen te doorstaan. Juist door deze vacht is de Berner Sennenhond niet goed bestand tegen een warm of vochtig klimaat.

De Berner Sennenhond is lief, aanhankelijk en extreem trouw aan zijn baas. Deze hond wordt vaak beschouwd als een hond voor één eigenaar, omdat hij zo aanhankelijk aan zijn baas is. De Berner Sennenhond houdt van kinderen en kan met zijn speelse aard goed met ze overweg. De gemiddelde hoogte van dit ras is 65 cm en het gemiddelde gewicht is ruim 40 kg.

De Berner Sennenhond heeft een breed hoofd met een smalle rimpel in het midden en driehoekige hangende oren. Deze hond heeft een zwart neus, donkere ogen, scherpe tanden en een lange, harige staart. Met zijn dikke vacht geeft dit ras de voorkeur aan een koel klimaat en voelt zich bij warm weer vaak niet prettig.

Zoals veel andere grote honden is de Berner Sennenhond zeer actief en verlangt regelmatig beweging. Binnenshuis is deze hond relatief rustig, hij heeft ruimte nodig om actief te kunnen zijn. Deze vriendelijk en vrolijke hond is graag in het gezelschap van kinderen. De Berner Sennenhond is zeer slim en makkelijk af te richten en kan een zeer goede waakhond zijn. Verassend genoeg is de Berner Sennenhond naar vreemden niet agressief, maar integendeel relatief vriendelijk.

De Berner Sennenhond is een prettige hond. Deze hond is zeer trouw aan zijn baas. Over het algemeen zijn ze tegenover andere dieren niet vijandig. Deze hond moet goed gesocialiseerd worden om het beste in hem boven te brengen. De Berner Sennenhond leert snel en kan goed problemen oplossen. Deze hond heeft een aangeboren territoriumdrift, waardoor hij het liefst dicht bij huis blijft en zeer trouw aan zijn baas is. Deze hond is zeer gehoorzaam en een betrouwbare gezinshond.

Extra informatie

Hondenras Berner Sennenhond foto2

 
Hondenras Berner Sennenhond foto3

 
Hondenras Berner Sennenhond foto4

 
Hondenras Berner Sennenhond foto5

Hondenras Berner Sennenhond foto6

Hondenras Berner Sennenhond foto7