logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Bloedhond

Hondenras Bloedhond foto1

Schofthoogte:58-69 cm.
Gewicht:36-50 kg.

 

Bloedhond
De Bloedhond dankt zijn waardige uiterlijk aan zijn wangen en zijn hangende vel. Deze krachtige hond heeft een hoge en prominente schedel. De gemiddelde hoogte die deze hond kan bereiken is 69 cm en het gemiddelde gewicht is 50 kg. Deze hond heeft een gespierde nek en krachtige schouders waardoor hij urenlang zonder onderbreking kan werken. De voorbenen zijn recht, stevig en gespierd. De Bloedhond heeft een korte, harde vacht die voorkomt in black en tan, lever en tan, en effen rood en taankleurig.

Het hoofd van de Bloedhond is in goede verhouding met zijn lichaam en de ogen liggen diep in hun kassen. Deze hond heeft een lange snuit en hangende oren. De rug en de lendenen zijn sterk en de staart wordt in een elegante krul boven de bovenlijn van de rug gedragen.

De Bloedhond is een aardige, edele en goed gehumeurde metgezel. Deze hond heeft een ongelofelijk groot uithoudingsvermogen en kan urenlang lopen. Deze honden hebben een behoorlijke hoeveelheid beweging nodig en houden ervan met hun baas een trektocht te maken. De Bloedhond ondergaat prikken en porren van kinderen sto´cijns. De ras leeft in harmonie met andere honden en huisdieren.

De Bloedhond moet binnen een omheining worden gehouden, omdat zijn instincten hem naar het eind van een spoor zullen laten gaan. Deze hond is een uitstekend spoorzoeker en wordt wereldwijd gebruikt voor reddingswerk en opsporen van misdadigers. De rechtbank erkent bewijs verkregen door middel van de inzet van een Bloedhond. Deze honden hebben de neiging te janken, te snurken en hevig te kwijlen. De Bloedhond is graag in menselijk gezelschap en zal gevraagd en ongevraagd bezoek blij begroeten. Desalniettemin kan deze hond beschermend zijn over zijn territorium.

Extra informatie

Hondenras Bloedhond foto2