logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Bordeauxdog

Hondenras Bordeauxdog foto1

Schofthoogte:58-68 cm.
Gewicht:45-60 kg.

 

Bordeauxdog
De Bordeauxdog is een korte, gezette mastiff met een enorm, zwaar, breed en gerimpeld hoofd. Het kenmerk van de Bordeauxdog is het zwarte of rode masker dat te zien is rond en onder de neus, inclusief het gebied rond de lippen en de oogranden, verschillend van de rest van de vacht. De neusgaten staan wijd open en de kaak is zeer krachtig. De oren van de Bordeauxdog hangen slap langs de zijkanten van het hoofd. Het lichaam is gedrongen en de voorbenen zijn sterk en hebben zware botten. De rechte staart is dik aan de basis en loopt naar het eind smaller toe. De korte zachte vacht van de Bordeauxdog kan voorkomen in schakeringen van reekleurig tot mahonie met een zwart of rood masker.

Deze hond is een van de oudste Franse rassen. De oorsprong van dit ras is onduidelijk, waarschijnlijk is dit ras ontstaan uit de lijnen van Mastiff-achtige honden die de Macedonische en Romeinse legers begeleidden. Vanwege zijn kracht en zijn onafhankelijke karakter, moet dit ras op jonge leeftijd gesocialiseerd en afgericht worden. De Bordeauxdog houdt ervan om meegenomen te worden voor een wandeling of een zwempartij. Deze honden zijn zeer krachtige dieren en ze hebben enige basis gehoorzaamheidtraining nodig om als huisdieren gehouden te kunnen worden. Ze hebben een volhardende training nodig op een kalme en eerlijke manier.

De Bordeauxdogs werden oorspronkelijk gebruikt als bewakingshonden om huizen te beschermen en ook als in een meute jagende honden, die groter wild opjaagden. Dit ras wordt nu alleen nog als gezinshond gehouden en als bewakingshond. Het zijn zeer intelligente honden, ze leren snel en als ze eenmaal een commando hebben geleerd zullen ze het zelden weer vergeten. De Bordeauxdog kan behoorlijk koppig zijn als hij daar zin in heeft.

Extra informatie

Hondenras Bordeauxdog foto2

 
Hondenras Bordeauxdog foto3

 
Hondenras Bordeauxdog foto4

 
Hondenras Bordeauxdog foto5

Hondenras Bordeauxdog foto6

Hondenras Bordeauxdog foto7