logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Bouvier des Flandres

Hondenras Bouvier des Flandres foto1

Schofthoogte:59-68 cm.
Gewicht:27-40 kg.

 

Bouvier des Flandres
De Bouvier des Flandres is een sterke, rustige hond met een groot en sterk behaard hoofd met een baard en een snor. De Bouvier des Flandres heeft een opvallende verschijning door zijn dikke baard en de ruige wenkbrauwen. Deze hond heeft een licht toelopende, sterke en brede snuit. De Bouvier des Flandres heeft donkerbruine ovale ogen, driehoekige oren en een zwarte neus. Deze hond heeft een brede en diepe borst. Verder heeft deze hond een dubbele vacht. De bovenvacht is ruw en ruig en heeft een dichte ondervacht. Voorkomende kleuren zijn zwart, reekleurig, grijs en gestroomd. De AKC staat een witte plek op de borst toe. De vacht beschermt de hond tegen alle soorten weer.

De Bouvier des Flandres is een fantastisch huisdier. Deze hond is zeer rustig en kalm van karakter.
De Bouvier des Flandres wordt veel gebruikt als geleidehond en in zoek- en reddingsoperaties. Ook blinkt deze hond uit in legerwerkzaamheden, politiewerk, het trekken van karren, beweeglijkheid, competitieve gehoorzaamheid en als schutzhund.

De Bouvier des Flandres wordt gewaardeerd om zijn kalme en beminnelijke karakter. Deze hond is vriendelijk en altijd er op uit om zijn baas te plezieren. De Bouvier des Flandres doet het goed zowel als bewakingshond, alsook als waakhond. Het is makkelijk om een Bouvier des Flandres af te richten, omdat deze hond de commando’s makkelijk leert en ze dan voor de rest van zijn leven onthoudt. Laat deze hond wel goed weten dat jij de baas bent, want dominantieproblemen zijn bij dit ras niet ongewoon. Goede socialisatie is nodig en moet van puppy af aan worden geďntroduceerd.

Extra informatie

Hondenras Bouvier des Flandres foto2

 
Hondenras Bouvier des Flandres foto3