logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Boxer

Hondenras Boxer foto1

Schofthoogte:53-63 cm.
Gewicht:28-39 kg.

 

Boxer
De Boxer is een krachtige en intelligente hond met een stevig lichaam een glanzende, strakke vacht. Deze hond heeft een vierkant model en het hoofd is wat grootte betreft goed in verhouding tot het lichaam. Deze honden hebben een sterke gespierde nek en een grote zwarte neus met open neusgaten. De brede stompe snuit is onder hete en stoffige omstandigheden geen voordeel. De ogen zijn donker en het gezicht heeft een zwart masker. De gemiddelde hoogte van deze hond is 63 cm en het gewicht is gemiddeld 29 kg. Of de oren gecoupeerd worden, mag de eigenaar zelf bepalen. De meeste eigenaars kiezen voor de ongecoupeerde hangoren. Boxers hebben rechte evenwijdige voorbenen en een hoog gedragen staart.

De Boxer is een zeer trouwe hond en een intelligent familielid, die zijn familie en hun huis zal beschermen. Deze honden zijn geschikt voor het wonen op een appartement, maar hebben wel regelmatig de gelegenheid nodig om te kunnen spelen en rennen. Ze houden van allerlei spelletjes, zoals het halen van een bal. De Boxer wordt beschouwd als “mensenhond” omdat hij het zowel met kinderen als met andere honden goed doet. Boxers hebben een sterke drang naar prooi en hebben een gehoorzaamheidstraining nodig om hun karakter te beteugelen. Deze hond met zijn goede karakter zal stoeien en knoeien van kinderen stoïcijns ondergaan.

De Boxer houdt er altijd van om te spelen en te werken. Deze hond heeft een speels karakter en gebruikt zijn voorpoten alsof hij aan het boksen is. Boxers zijn goede springers en kunnen makkelijk over kleine hoogtes heen springen. Deze hond heeft een waakzaam, waardig en zelfverzekerd voorkomen. Ook is hij nieuwsgierig en is hij voorzichtig en behoedzaam naar vreemden. Boxers worden gebruikt als bodyguards, als geleidehonden voor blinden en als gezelschapshonden.

Extra informatie

Hondenras Boxer foto2

 
Hondenras Boxer foto3

 
Hondenras Boxer foto4

 
Hondenras Boxer foto5

Hondenras Boxer foto6

Hondenras Boxer foto7