logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Briard

Hondenras Briard foto1

Schofthoogte:56-68 cm.
Gewicht:30-38 kg.

 

Briard
De Briard is een grote gespierde, beminnelijke en gehoorzame hoedende hond. De Briard heeft een vierkante snuit met een zwarte neus. De staart is lang en bevederd en heeft een omgebogen punt. De oren worden meestal gecoupeerd en in een ronde vorm geknipt. Net als vele andere Franse herders, heeft de Briard twee Hubertusklauwen aan iedere achtervoet. Deze hond heeft een lange en ruige vacht, die meestal voorkomt in de kleuren zwart, grijs, of taankleurig. De Briard heeft een speciale gang, waardoor het lijkt alsof de Briard door de lucht zweeft.

De Briard is een hondenras dat niet iedereen goed kan hanteren. Toekomstige eigenaren van een Briard moeten zich goed in dit ras verdiepen en zoveel mogelijk erover te weten zien te komen, om te voorkomen dat ze later spijt van de aanschaf van de Briard zullen krijgen. Om deze hond gehoorzaam en vriendelijk te houden, is het nodig om streng tegen hem op te treden Deze hond is zowel geschikt om te hoeden, als om als gezinshond te houden. Een passende hoeveelheid beweging is nodig om in hun behoefte aan activiteit te voldoen, net als bij andere rassen werkhonden. Zwemmen, joggen en spelen horen tot de bewegingsactiviteiten die een Briard regelmatig moet kunnen doen.

De Briard kan worden gebruikt voor zoek - en reddingsoperaties, politiewerk, werk in het leger, hoeden, als waakhond en bewaker en ook als gezinshuisdier.

De Briard zal plagen gewoonlijk niet tolereren en daarom moet er goed op worden gelet dat dit niet voorkomt. Deze honden zijn goed af te richten en zullen gehoorzaam zijn, vooropgesteld dat de eigenaar zijn autoriteit goed laat merken. Na een goede socialisatie zal deze hond het behoorlijk goed doen met andere dieren en honden. Een goede aanpak is nodig om het agressieve gedrag van de Briard tegenover andere mensen te beperken. Een strenge manier van africhten moet worden vermeden, omdat Briards op zon manier van africhten niet reageren. Ook slecht africhten moet worden vermeden, omdat de hond daar agressief van kan worden. De juiste manier van africhten is consequent en vastberaden.

Extra informatie

Hondenras Briard foto2

 
Hondenras Briard foto3