logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Bullmastiff

Hondenras Bullmastiff foto1

Schofthoogte:61-69 cm.
Gewicht:71-70 kg.

 

Bullmastiff
De Bullmastiff is een krachtig gebouwde hond met een grote kracht, uithoudingsvermogen en waakzaamheid, en is van de meest gebruikte bewakingshonden. Van nature zal deze hond de eigendommen van zijn baas bewaken en men kan de Bullmastiff niet overwinnen zonder met hem te vechten. Deze honden zijn zeer aanhankelijk aan hun baas en tonen niet veel interesse in vreemden. De Bullmastiff is zeer gehoorzaam en heeft een groot vermogen om problemen op te lossen.

De Bullmastiff heeft een groot gerimpeld hoofd met een korte, vierkante, donkere snuit. Deze hond heft een zwarte neus met grote neusgaten. De ogen zijn donker en hebben een intelligente expressie. De oren hangen en zijn donker van kleur. De Bullmastiff heeft een smal toelopende staart en een enigszins ruwe vacht. Meestal heeft deze hond een zwarte tekening op zijn hoofd. De kleuren van de vacht kunnen gestroomd, taankleurig of rood zijn. De gemiddelde hoogte van dit ras is 66 cm en het gewicht is gemiddeld 40 tot 58 kg.

Buitenshuis vertoont de Bullmastiff grote activiteit, maar binnenshuis is deze hond tamelijk inactief. Deze zware hond heeft regelmatig beweging nodig om zijn gewicht op peil te houden. Hiertoe zijn dagelijks wandelingen en andere bewegingsactiviteiten afdoende.

De Bullmastiff is een onbevreesde, moedige en extreem sterke hond, maar toch zal hij niet zonder reden aanvallen. Deze hond is zeer intelligent, gehoorzaam en trouw. Behalve wanneer hij ge´rriteerd is, blijft deze hond kalm en rustig. Het is een toegewijde en waakzame bewakingshond. De Bullmastiff kan een indringer vangen, omgooien en tegen de grond houden. De Bullmastiff is een aanhankelijke en goed gemanierde hond. Deze hond is normaal gezien goed voor kinderen en heeft een zorgende houding tegenover de kinderen. Deze hond zoekt menselijke aandacht en is zelfs gevoelig voor de klank van de stem van zijn baas.

Extra informatie

Hondenras Bullmastiff foto2