logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Cane Corso Italiano

Hondenras Cane Corso Italiano foto1

Schofthoogte:60-69 cm.
Gewicht:41-50 kg.

 

Cane Corso Italiano
De Cane Corso Italiano is een krachtige hond met sterke spieren en een onloochenbare elegantie. Deze hond is een symbool van kracht en uithoudingsvermogen. Deze hond heeft een brede en diepe snuit met een plat en vierkant voorhoofd. De nek is sterk, gespierd, gebogen en heeft geen kwab onder de hals.

De Cane Corso Italiano heeft een compact gebouwd, sterk en gespierd lichaam. De huid van deze hond is redelijk dik en heeft geen rimpels. De Cane Corso Italiano heeft een zwarte neus en donkere voetzolen en nagels. De dikke vacht is kortharig, glanzend en stug. De gemiddelde hoogte van dit ras is 60 tot 68,5 cm en het gemiddelde gewicht is 41 tot 50 kg.

De Cane Corso Italiano is een zeer actief ras. Deze hond heeft veel beweging buitenshuis nodig, zoals lange afstanden lopen of regelmatig joggen. Oorspronkelijk is dit ras gefokt als werkhond en dit ras kan dan ook gedurende lange tijd zware lichamelijke actie volhouden.

Honden van dit ras zijn trouwe en gehoorzame dieren. Zeer beschermend van aard, zal deze hond zijn baas en diens gezin tot elke prijs beschermen. De Cane Corso Italiano heeft het vermogen om vriend van vijand te onderscheiden.
Het is een intelligente hond, die makkelijk afgericht kan worden. Deze hond heeft vroege gehoorzaamheidstraining nodig. De Cane Corso Italiano leert makkelijk manieren en kunstjes. De Cane Corso Italiano is gewoonlijk ook erg vriendelijk tegenover kinderen. Hij doet graag met hun bezigheden mee en kan zo goed gezelschap voor kinderen zijn.

De Cane Corso Italiano is een zeer rustig en onderdanig dier en zal zelden een geluid of lawaai maken. Maar in vreemde situaties zal deze hond niet passief blijven. Deze hond kan een goede waakhond zijn.
Over het algemeen is deze hond gelijkmatig gehumeurd en vertoont zelden tekenen van agressie. Toch kan deze hond in aanwezigheid van vreemden of vreemde honden vijandigheid vertonen. Deze hond heeft zorgvuldige socialisatie en gehoorzaamheidstraining nodig om een welgemanierd en goed opgevoed huisdier te worden.

Extra informatie

Hondenras Cane Corso Italiano foto2

 
Hondenras Cane Corso Italiano foto3

 
Hondenras Cane Corso Italiano foto4

 
Hondenras Cane Corso Italiano foto5

Hondenras Cane Corso Italiano foto6

Hondenras Cane Corso Italiano foto7