logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Cavalier King Charles Spaniel

Hondenras Cavalier King Charles Spaniel foto1

Schofthoogte:31-33 cm.
Gewicht:5-8 kg.

 

Cavalier King Charles Spaniel
De Cavalier King Charles Spaniel is een heerlijke, aanhankelijke, speelse en intelligente kleine hond en tevens een actieve, gracieuze, evenwichtige toy hond. Deze vrolijke, onvreesde, sportieve hond met een koninklijke elegantie is een vat vol tegenstrijdigheden. Zachtaardig en aanhankelijk en indrukwekkend qua verschijning, beantwoordt deze mooie hond de liefde van zijn eigenaar met een voor zich innemende aanbidding.

Zeer makkelijk te verzorgen, zonder trimmen, of kunstmatige verandering, is de Cavalier King Charles Spaniel een vreugde voor ieder huishouden. Deze hond kan zeer goed op een appartement leven, hoewel Cavalier King Charles Spaniels binnenshuis maar matig actief zijn. Een kleine tuin is voor hen meer dan voldoende. Hoewel de Cavalier King Charles Spaniel zich behoorlijk goed aan kan passen, doet hij het in warme omstandigheden niet zo goed. Omdat de Cavalier King Charles Spaniel snel aan gewicht toeneemt, zal een stevige wandeling in het park zo nu en dan hem goeddoen.

Deze kleine schoothonden kunnen niet in een kennel leven, ze hebben nauw contact met hun baas nodig en zijn fantastische metgezellen. Deze honden zijn vrolijk en enthousiast en geven ongelimiteerde hoeveelheden liefde. Ze zijn zo innemend dat ze zelfs het koudste hart verwarmen. De Cavalier King Charles Spaniel doet het goed in het gezelschap van kinderen, katten, andere honden en verlangt naar menselijk gezelschap of op zijn minst het gezelschap van een ander dier.

De Cavalier King Charles Spaniel is zeer intelligent en makkelijk af te richten. Deze hond doet het goed met een vriendelijke gehoorzaamheidstraining. Deze honden verlangen voortdurend te worden vertroeteld en liefhebbend tot de orde te worden geroepen. De Cavalier King Charles Spaniel is zeer actief en sportief en heeft regelmatige beweging nodig. Door hun aangeboren instinct om spoor te volgen, zullen ze alles wat beweegt achterna jagen. Een Cavalier King Charles Spaniel kan niet loslopen op straat en moet aan de lijn worden gehouden of uitgelaten in een omheinde tuin.

Extra informatie

Hondenras Cavalier King Charles Spaniel foto2

 
Hondenras Cavalier King Charles Spaniel foto3

 
Hondenras Cavalier King Charles Spaniel foto4

 
Hondenras Cavalier King Charles Spaniel foto5

Hondenras Cavalier King Charles Spaniel foto6

Hondenras Cavalier King Charles Spaniel foto7