logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Chihuahua

Hondenras Chihuahua foto1

Schofthoogte:15-23 cm.
Gewicht:1-3 kg.

 

Chihuahua
De Chihuahua is de kleinste hond die we kennen. Dit ras is genoemd naar de staat Chihuahua in Mexico. Dit is een schattig uitziend en snel bewegend dier met een vrolijke expressie. De Chihuahua heeft een bolvormig hoofd en een puntige snuit. De ogen zijn rond, groot, donker en stralend.

Er zijn twee variŽteiten van dit ras: de meest voorkomende kortharige variŽteit en een langharig type. Het enige verschil tussen de twee types is de lengte van de vacht, wat betreft de andere kenmerken zijn ze identiek. De Chihuahua heeft grote rechtopstaande oren. Het lichaam is stevig en gewoonlijk lang. De staart is sikkelvormig. Alle kleuren worden geaccepteerd en de meest voorkomende kleuren zijn reekleurig, kastanje, zilver en blauw.

De Chihuahua is sterker dan hij eruit ziet en is de ideale hond om op een appartement te houden. De grootste aantrekkingskracht van deze hond ligt in zijn formaat. De gemiddelde hoogte van dit ras is 15 tot 23 cm en het gemiddelde gewicht is 1 tot 3 kg.

De meeste mensen geven er de voorkeur aan om deze hond te dragen, omdat andere mensen makkelijk op ze gaan staan. Maar een matige hoeveelheid beweging, zoals een wandeling is wel essentieel om deze hond in conditie te houden. Deze hond kan binnenshuis ook zeer actief zijn.

De Chihuahua is een van de beste soorten gezelschapshonden. Deze hond geeft de voorkeur aan een persoonlijke relatie met zijn eigenaar en is zeer aanhankelijk en trouw. In feite is het zo dat deze hond voortdurend verlangt naar de aanwezigheid van zijn baas. De Chihuahua is een zeer energieke en moedige hond.

Een niet zorgvuldig gesocialiseerde Chihuahua kan een te grote agressiviteit vertonen. De Chihuahua is niet goed in het delen van aandacht en zorg. Omdat deze hond klein is, wordt hij makkelijk door kinderen geplaagd en daarom wordt hij niet aanbevolen voor kinderen.

Extra informatie

Hondenras Chihuahua foto2

 
Hondenras Chihuahua foto3

 
Hondenras Chihuahua foto4

 
Hondenras Chihuahua foto5

Hondenras Chihuahua foto6

Hondenras Chihuahua foto7