logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Chinese Naakthond

Hondenras Chinese Naakthond foto1

Schofthoogte:23-33 cm.
Gewicht:3-5 kg.

 

Chinese Naakthond
De Chinese Naakthond is een klein ras met een uniek uiterlijk. Dit ras komt voor in twee types: de Haarloze, zonder vacht en de Powder-Puff. Chinese Naakthonden zijn zeer levendig en stijlvol; deze honden hebben medium of fijne botten, hebben een glad haarloos lichaam met alleen haren op voeten, hoofd en staart; ofwel ze hebben een vacht met zachte haren. De Chinese Naakthond is altijd gelukkig en nooit gewelddadig en heeft een beminnelijke persoonlijkheid.

Bij de Chinese Naakthond met haar bestaat de vacht uit lange zachte haren. Dit ras heeft een brede schedel en een lange snuit. De ogen zijn donker, middelgroot en ovaal. De oren staan rechtop bij de haarloze variant van de Chinese Naakthond en bij de Powder-Puff variant kunnen de oren gaan hangen door het gewicht van de haren.

De vacht van de Chinese Naakthond komt voor in alle kleuren. De gemiddelde hoogte is 28 tot 33 cm voor reuen en 23-30 cm voor teven. Het gewicht kan aanzienlijk variŽren, maar zal nooit meer bedragen dan 4,5 kg.

Chinese Naakthonden zijn klein, actief en gracieus. Dit ras is aanbiddelijk, energiek en zeer speels. Deze honden gaan goed om met kinderen en zijn vriendelijk tegen hun eigenaren. Binnenshuis zijn deze honden zeer actief en ze kunnen goed op een appartement leven. De Chinese Naakthond houdt van klimmen en gaten graven.

Extra informatie

Hondenras Chinese Naakthond foto2

 
Hondenras Chinese Naakthond foto3

 
Hondenras Chinese Naakthond foto4

 
Hondenras Chinese Naakthond foto5

Hondenras Chinese Naakthond foto6

Hondenras Chinese Naakthond foto7