logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Chow Chow

Schofthoogte:46-56 cm.
Gewicht:20-34 kg.

 

Chow Chow
De Chow Chow is afkomstig uit China en is een kruising tussen de oude spits en de oosterse mastiff. Het is een zeer oud ras en staat bekend om zijn schoonheid, waardigheid en moed. De Chow Chow was de favoriete hond van de Chinese keizers en werd veelvuldig gebruikt voor de jacht en in oorlogen.

De Chow Chow heeft rechte achterbenen en loopt daardoor enigszins stijfjes. Deze hond heeft een dichte en dikke vacht, die zowel in een gladde als in een ruwe variant voorkomt. De meest voorkomende kleuren zijn rood, zwart, kaneel en crème. Tan, grijs en wit komen ook voor. Hoewel de vacht in lichtere of donkere schakeringen van één kleur kan voorkomen, worden combinaties niet geaccepteerd.

De Chow Chow heeft kleine ronde oren. Deze hond heeft een kraag achter het hoofd en het hoofd zelf is breed met een platte schedel. De snuit is bij de ogen breed en loopt toe naar de neus, die zwart van kleur is. De Chow Chow heeft een brede en diepe borst. De staart is dik behaard. De gemiddelde hoogte van dit ras is 46 tot 56 cm en het gemiddelde gewicht is 20,5 tot 34 kg.

De Chow Chow, uniek met zijn blauw-zwarte tong, is een van de meest populaire gezelschapshonden. Hoewel deze hond, geheel ten onrechte, de naam heeft agressief te zijn, kan deze hond een zeer goede gezinshond zijn. De Chow Chow is zeer trouw aan zijn baas en aan zijn gezin.
Deze hond heeft de neiging om lui te zijn. Regelmatige beweging, zoals wandelen of joggen, is noodzakelijk om deze hond in conditie te houden.

De Chow Chow is een beschermende en eigenzinnige hond. Deze hond is zeer trouw en toegewijd aan zijn baas en diens familie. Door zijn onverschilligheid om vriendelijk te zijn tegenover vreemden, is deze hond een uitstekende bewakingshond. De Chow Chow kan agressie vertonen tegenover andere dieren. Deze hond beschikt over een ruime hoeveelheid zelfrespect en is daarom niet geschikt voor kleine kinderen.

Extra informatie

Hondenras Chow Chow foto2