logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Curly-Coated Retriever

Hondenras Curly-Coated Retriever foto1

Schofthoogte:63-68 cm.
Gewicht:30-36 kg.

 

Curly-Coated Retriever
De Curly-Coated Retriever is een intelligente, levendige, trouwe en zelfverzekerde hond. Het is een uitmuntende zwemmer met een groot uithoudings - en doorzettingsvermogen. De Curly-Coated Retriever heeft een uitstekende reuk en een goed geheugen. Deze hond heeft een zachte mond en kan dode of gewonde dieren voorzichtig in zijn mond dragen. De Curly-Coated Retriever is een grote, geharde, atletische hond, die gevogelte of wilde vogels apporteert uit het water en de dikke zwarte of leverkleurige vacht met dichte krullen beschermt de hond tegen braamstruiken en ijskoud water.

Alleen het gezicht, de spronggewrichten en de voorkanten van de benen zijn niet bedekt met de dichte kleine krullen. Het lichaam is enigszins langer dan dat het hoog is. De ogen zijn zwart of kastanjekleurig en de oren zijn klein en hangen. De zwarte Curly-Coated Retrievers hebben een zwarte neus en de leverkleurige honden hebben een amberkleurige of bruine neus.

De Curly-Coated Retriever was het eerste retrieverras; de Labradors, Golden Retriever, de Flat Coated Retriever en de Chesapeake Bay Retriever zijn allemaal later ontwikkelde rassen.

Omdat deze honden zeer actief en levendig zijn, hebben ze beweging nodig en dagelijks contact met en betrokkenheid bij hun gezin. Het ontbreken hiervan kan de hond en zijn eigenaar schaden.

De Curly-Coated Retriever is slim en ondeugend en zeer gevoelig. Honden van dit ras zijn vriendelijke en charmante gezinshonden. Ook zijn het vastberaden en duurzame jagers. De Curly-Coated Retrievers blinken uit in het opsporen en apporteren van wilde vogels. Deze honden hebben een reputatie opgebouwd met bewaken, behendigheid en competitieve gehoorzaamheid. Deze honden zijn ook zeer goede therapiehonden.

Extra informatie

Hondenras Curly-Coated Retriever foto2

 
Hondenras Curly-Coated Retriever foto3

 
Hondenras Curly-Coated Retriever foto4

 
Hondenras Curly-Coated Retriever foto5