logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Dalmatische hond

Hondenras Dalmatische hond foto1

Schofthoogte:54-61 cm.
Gewicht:24-30 kg.

 

Dalmatische hond
De Dalmatische hond heeft een unieke gevlekte vacht, puur wit met zwarte of leverkleurige vlekken. Het hoofd heeft de goede maat tin verhouding met de afmetingen van de hond en ze hebben hoogaangezette tegen de wang aanliggende oren, de staart wordt met een lichte boog naar boven gedragen.

De benen zijn recht, sterk en hebben sterke botten en sterke, korte, iets schuine koten. De achterhand is krachtig met gladde, goed gedefinieerde spieren en staat loodrecht ten opzichte van de grond. De mooie voeten zijn een kenmerk van dit ras, deze zijn rond, compact, met mooi gewelfde tenen en dikke, elastische kussens.

De krachtige snuit van de Dalmatische hond is ongeveer even lang als de schedel en de lippen zijn schoon en strak. De juiste verhouding van de lengte ten opzichte van de hoogte van het lichaam is 1 : 1.

Puppies van de Dalmatische hond worden helemaal wit geboren, de vlekken beginnen te ontwikkelen na tien tot veertien dagen. De instelling van de Dalmatische hond is gericht op lange werkdagen en deze hond verlangt naar activiteit. Als aan deze behoefte niet tegemoet wordt gekomen, kan de Dalmatische hond neurotisch en destructief worden. Sommige Dalmatische honden zijn overgevoelig voor geluid of geur en kunnen hun concentratie verliezen als ze vreemde geluiden horen of vreemde geuren ruiken.

De Dalmatische hond is energiek en gericht op mensen, gedraagt zich goed, maar heeft veel beweging nodig. Deze hond moet vroeg afgericht worden, maar de opvoeding mag nooit aanmatigend of gehaast zijn. Puppies moeten leren om rustig te blijven en niet weg te kruipen voor vreemden. De Dalmatische hond is trouw en toegewijd aan ieder die de tijd heeft om hem af te richten en mee uit te nemen. Een Dalmatische hond heeft een omheinde tuin nodig om vrij te kunnen rennen. Deze hond kan kilometers lopen, voordat zijn behoefte aan beweging bevredigd is.

De Dalmatische hond is evenwichtig, alert, sterk, gespierd, actief, intelligent en heeft een opvallende gevlekte korte vacht. Deze hond houdt ervan om kilometers te joggen naast zijn baas. Deze hond is een beetje gereserveerd ten opzichte van vreemden. De liefde en toewijding aan zijn baas zijn grenzeloos en maken hem tot een goede waakhond. Het is een vriendelijke, open hond en deze hond zal een uitstekende metgezel zijn. De Dalmatische hond vormt een sterke band met zijn eigenaar en staat erom bekend dat hij scheidingsangst vertoont als hij alleen wordt gelaten.

Extra informatie