logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Dandie Dinmont Terrier

Hondenras Dandie Dinmont Terrier foto1

Schofthoogte:20-25 cm.
Gewicht:8-11 kg.

 

Dandie Dinmont Terrier
De Dandie Dinmont Terrier is een aanhankelijke en op plezier beluste hond, met een karakteristiek hoofd bedekt met prachtig zijdeachtig haar. Deze hond heeft grote, wijze, intelligente ogen en een lang, laag, wezelachtig lichaam. Deze hond is kort en heeft sterke benen en een weerbestendige vacht. De voorkomende kleuren zijn pepper (zilvergrijs tot blauwachtig zwart) of mosterd (reekleurig tot bruin) met een crème-witte kuif op het hoofd. Het lichaam van de Dandie Dinmont Terrier is langer dan dat het hoog is. Deze hond heeft een groot hoofd, een sterk voorhoofd en een zwarte neus. De oren, 7,5 tot 10 cm lang, zijn hangend en de staart, 20 tot 25,5 cm lang, heeft een krul naar boven. De unieke vacht van de Dandie Dinmont Terrier bestaat uit een mengsel van ruwe en zachte haren. Het haar aan de onderkant is zachter en het haar op de top van het hoofd en aan de bovenkant van de oren is zelfs nog zachter en zijdeachtig.

Deze intelligente en ijverige hond is een fijne metgezel. Omdat deze honden tegendraads en stijfhoofdig kunnen zijn, hebben ze een eigenaar nodig die sterk in zijn schoenen staat om enige soort gehoorzaamheid te vertonen. De Dandie Dinmont Terrier heeft vele uren regelmatige beweging nodig om hem gezond en goed aangepast te houden. Deze hond houdt van graven en van onder hekken doorkruipen. Met africhten moet op jonge leeftijd worden begonnen, om dit soort gedrag te ontmoedigen. Het africhten moet op een sympathieke manier gedaan worden en nooit streng, omdat het een gevoelige hond is.

De Dandie Dinmont Terrier is een fantastische gezelschapshond, aanhankelijk en altijd in voor een pleziertje. Deze hond staat bekend als een levendige, dappere, vastberaden en eigenzinnige hond, onafhankelijk en intelligent, stoutmoedig en toch waardig. Deze hond is zeer beschermend tegenover zijn gezin en zijn huis, maar voorzichtig met vreemden. De Dandie Dinmont Terrier gaat goed om met alle kinderen en baby’s als hij van pup af aan met ze is opgegroeid. Voor zijn afmetingen heeft deze hond een zware blaf. Deze honden zijn niet moeilijk af te richten, maar ze kunnen zeer koppig zijn en niet bereid om gehoorzaam te zijn. De Dandie Dinmont Terrier is gehard, gezond, langlevend, niet verharend, draagbaar, kalm, sereen en totaal toegewijd. Deze kwaliteiten maken van deze hond een ideaal huisdier.

Extra informatie

Hondenras Dandie Dinmont Terrier foto2

 
Hondenras Dandie Dinmont Terrier foto3

 
Hondenras Dandie Dinmont Terrier foto4

 
Hondenras Dandie Dinmont Terrier foto5