logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Duitse Dog

Hondenras Duitse Dog foto1

Schofthoogte:70-92 cm.
Gewicht:60-80 kg.

 

Duitse Dog
Het “great” in de naam “Great Dane” – de Engelse naam van de Duitse Dog – verwijst niet alleen naar het formaat van deze hond; het is een koninklijke hond, waarbij kracht, adel, elegantie worden gecombineerd met nog iets anders “groots”, namelijk zijn temperament. De perfecte combinatie van deze mentale en fysieke kenmerken maken de Duitse Dog meer majestueus dan welke andere hond dan ook.

Deze hond is de grootste van de werkende honden en hij is 91,5 cm hoog bij de schouders en hij weegt gemiddeld 68 kg. De reuen zijn over het algemeen massiever dan de teefjes; volgens de American Kennel Club is de hoogte van de teven minimaal 71 cm. Bij een goede Duitse Dog zijn de hoogte en het gewicht bijna hetzelfde. De Duitse Dog heeft een dikke vacht met kort en glanzend haar; de kleur van de vacht kan geelgoud gestroomd zijn met zwarte strepen, zwart, wit met onregelmatige zwarte vlekken (harlequin), blauw of reekleurig. De kleur van de vacht bepaald om welke variëteit van het ras het gaat.

Het hoofd van de Duitse Dog is lang en smal, de oren worden rechtop gedragen en de donkere ogen hebben een levendige blik. De grote Duitse Dog heeft natuurlijk een lange nek. De voorbenen zijn recht en hebben gespierde dijen. De perfecte Duitse Dog is nooit onhandig. Zoals de AKC het verwoordt is deze hond altijd een eenheid – de Apollo onder de honden.

Hoewel de Duitse Dog gefokt is door de Duitse adel en hoewel deze hond zeer groot is, is de Duitse Dog toch een “mensenhond”. Deze hond moet onder de mensen zijn. De Duitse Dog houdt van iedereen, vooral van kinderen; tegenover hen is hij speels en geduldig. Het is geen wonder dat de Duitse Dog vaak een “gentle giant’, een goedmoedige reus wordt genoemd. Toch moet deze hond in de gaten worden gehouden, vanwege zijn formaat. De Duitse Dog is ook moedig, trouw en betrouwbaar.

De Duitse Dog is oorspronkelijk gefokt om op wilde beren te jagen en moet daarom voldoende beweging krijgen; toch kan deze hond zich aanpassen aan het leven op een appartement, wanneer hij voldoende beweging krijgt, zoals lange wandelingen. Het is zelfs meer een huishond dan een kennelhond. Een tuin is ook goed voor deze hond, maar om deze reus ook in de tuin te houden, moet het hek om de tuin behoorlijk hoog zijn.

Extra informatie

Hondenras Duitse Dog foto2

 
Hondenras Duitse Dog foto3

 
Hondenras Duitse Dog foto4