logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Duitse Herder

Schofthoogte:55-65 cm.
Gewicht:22-40 kg.

 

Duitse Herder
De Duitse Herder is een mooi en middelgroot dier. Bij de schouders is deze hond ongeveer 6o cm en het lichaam is iets langer, de oren staan rechtop en hij heeft een zwaaiende staart. Deze honden zijn beweeglijk en gespierd, en ze zijn de beste allround werkhonden die er tegenwoordig ter wereld zijn. Meestal is de kleur van de vacht zwart met tan. Hét kenmerk van de Duitse Herder is wel zijn intelligente en levendige blik. Alles bij elkaar is de Duitse Herder, ook wel “Alsatian” genoemd, een nobel dier.

Het edele van deze hond zit niet alleen in zijn uiterlijk, maar ook in zijn karakter. De Duitse Herder is op de beste kwaliteiten gefokt. Trouw en moed staan bij de Duitse Herder voorop. Voeg hier aan toe een grote intelligentie en een bereidheid om te leren en je hebt de Duitse Herder. Het is geen wonder dat de Duitse Herder zowel een oorlogsheld is, als een held op het witte doek. Zowel de Duitsers, als de Geallieerden en het Rode Kruis hebben de Duitse Herder gebruikt in oorlogsgebieden; vele Duitse Herders hebben zowel in de Eerste, als in de Tweede Wereldoorlog in actieve dienst gestaan. Naast hun optreden als “soldaat”, hebben vele Duitse Herders in de jaren twintig en dertig van de twintigste eeuw opgetreden in films, hetgeen nog extra bijgedragen heeft aan hun grote populariteit in de Verenigde Staten.

De Duitse Herder heeft de beste neus ter wereld en heeft zichzelf bewezen als politiehond par excellence. Wanneer hij zijn gewicht al niet in goud waard is, dan is hij zeker zijn gewicht waard in de cocaïne of de andere drugs, die hij met zijn fijne neus weet op te sporen. De Duitse Herder heeft zich ook bewezen als blindengeleidehond, als hulp bij zoek – en reddingsmissies en als schapenhoeder. Zie de Duitse Herder in topvorm bij hondenactiviteiten zoals gehoorzaamheid en ringsporten.

Deze hond houdt van gezelschap en heeft een bezigheid nodig. De Duitse Herder is zeer vriendelijk tegenover zijn gezin, maar houdt zich afzijdig van vreemden tot hij ze beter leert kennen. Een goed getrainde Duitse Herder is zeer vriendelijk tegenover kinderen en tegenover huisdieren.

Extra informatie