logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Duitse Pincher

Schofthoogte:45-50 cm.
Gewicht:13-18 kg.

 

Duitse Pincher
De Duitse Pinscher is een middelgrote, hoge terriƫr, goed gespierd, krachtig gebouwd en met elegante en vloeiende lijnen. De vacht is kort, glanzend en glad. De meest voorkomende kleuren zijn rood, reekleurig, zwart en tan en donkerbruin met gele tekening; een zwarte vacht met tankleurige tekening komt het vaakst voor.

De snuit van de Duitse Pinscher is diep, lang en heeft een botte middelgrote zwarte neus. De alerte oren van de Duitse Pinscher staan hoog op het hoofd en hebben, wanneer ze niet gecoupeerd zijn, een natuurlijke vouw. De ogen zijn donker, ovaalvormig en staan voorwaarts gericht. De hals is mooi gebogen en de nek is sterk, het lichaam compact en vierkant. De rug is recht en de staart wordt meestal gecoupeerd.

De Duitse Pinscher is een ras dat veel beweging nodig heeft. Tot de favoriete spellen horen rennen naast de fiets, spelen in de tuin of een blokje om gaan.

Duitse Pinschers zijn zeer intelligente honden met een grote voorraad energie, waardoor ze zowel uitstekende werkhonden als gezelschapshonden zijn. De Duitse Pinschers zijn eigenzinnig en koppig, daarom is gehoorzaamheidstraining een vereiste voor deze honden. Ze zijn alert en trouw en zullen zo ver gaan als nodig is om hun familie en hun bezit te beschermen. De Duitse Pinscher is zeer waakzaam en is behoedzaam jegens onbekenden. Het is een hond die zijn familie door te blaffen alarmeert, als hij een onbekende persoon ziet. De onbevreesde Duitse Pinscher is zeer geschikt om af te richten en is zeer resistent tegen ziektes.

Extra informatie