logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Engelse Bulldog

Hondenras Engelse Bulldog foto1

Schofthoogte:34-38 cm.
Gewicht:18-35 kg.

 

Engelse Bulldog
De Engelse Bulldog is een middelgrote hond met een stevig lichaam, een enorm hoofd met een korte snuit, brede schouders en stevige ledematen. De grote vierkante schedel is wel het meest opvallende kenmerk van dit ras. Deze hond heeft een plat voorhoofd en ronde wangen. De kaken van de Engelse Bulldog zijn enorm en het gezicht en de snuit zijn zeer kort. Deze honden hebben kleine, dunne en gevouwen oren die hoog aangezet zijn op de hoeken van de schedel. De Engelse Bulldog heeft gespierde schouders en een korte laag aangezette staart. De staart is ofwel recht ofwel spiraalvormig.

Deze honden heeft een korte en glanzende vacht. De voorkomende kleuren zijn wit, rood, vaalbruine of reekleurige kleuren en ook gestroomd of gevlekt. De gemiddelde hoogte van dit ras is 35,5 tot 38 cm en het gemiddelde gewicht is 18 tot 25 kg.

Jonge Engelse Bulldogs zijn zeer actief. Wanneer ze ouder worden, hebben deze honden de neiging om wat meer gedwee te worden. Een matige hoeveelheid beweging is essentieel om deze hond gezond te houden.

De Engelse Bulldog is een vriendelijk, moedig en betrouwbaar dier met een grote kracht. Deze honden verlangen naar menselijke aandacht en willen continu met hun baas in contact staan. Het is een goede kameraad voor kinderen; de Engelse Bulldog zal een enorm geduld en een prettig temperament aan de dag leggen in zijn omgang met de kinderen.

Het is een van de beste beschikbare bewakingshonden en de Engelse Bulldog is moedig genoeg om iedere uitdaging die op zijn pad komt aan te gaan en sterk genoeg om bij iedere uitdaging te triomferen. Toch vertoont de Bulldog geen vijandigheid tegenover andere dieren.

Extra informatie

Hondenras Engelse Bulldog foto2

 
Hondenras Engelse Bulldog foto3

 
Hondenras Engelse Bulldog foto4

 
Hondenras Engelse Bulldog foto5

Hondenras Engelse Bulldog foto6

Hondenras Engelse Bulldog foto7