logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Entlebucher Sennenhond

Hondenras Entlebucher Sennenhond foto1

Schofthoogte:40-51 cm.
Gewicht:25-30 kg.

 

Entlebucher Sennenhond
De Entlebucher Sennenhond is een kleine hond. Het lijkt of zijn lichaam langer is dan dat het hoog is, hoewel dit voornamelijk te wijten is aan de diepte van de borst. De Entlebucher Sennenhond is een vierkante, stevige hond met kleine driehoekige oren en enigszins kleine, levendige bruine ogen. De Entlebucher Sennenhond heeft een sterke platte schedel met een hoofd dat goed geproportioneerd is ten opzichte van het lichaam en heeft een krachtige en goedontwikkelde kaak. Het gespierde lichaam wordt gedragen door compacte benen.

De Entlebucher Sennenhond heeft gespierde heupen en de spronggewrichten zijn van nature mooi gebogen. De staart wordt soms gecoupeerd. Dit ras is meestal driekleurig, een vooral zwarte vacht met roestkleurige en witte tekening. De voorbenen zijn lang, recht , sterk en goed gespierd, de schouders liggen goed naar achteren; de voeten zijn rond en compact en hebben gebogen tenen en sterke nagels. De gemiddelde hoogte ligt tussen de 40,5 en 51 cm en het gemiddelde gewicht ligt tussen 25 tot 29,5 kg.

De Entlebucher Sennenhond is de kleinste van de vier Zwitserse Sennenhonden rassen en werd primair door de herders uit de Alpen gebruikt om vee te drijven. De Entlebucher Sennenhond kan zich goed aan verschillende soorten omgeving aanpassen. Maar toch zal deze hond zich snel gaan vervelen als hij voornamelijk rond het huis zit; deze hond zal het altijd heerlijk vinden om ballen of stokken te apporteren of om te gaan zwemmen.

De Entlebucher Sennenhond moet zijn energie kanaliseren en moet leren om interessante dingen te doen; anders worden deze honden baldadig en verveeld. Hun verveling uiten ze meestal door te blaffen en dingen kapot te kauwen en ze kunnen je huis of je huis binnen een dag ruineren.

De Entlebucher Sennenhond is zeer alert en intelligent, maar daarnaast is hij als hij jong is een beetje al te levendig en rumoerig. Wanneer het zorgvuldig gebeurt, is het africhten van deze honden makkelijk. Een absoluut consequente en standvastige training is vereist om deze hond zindelijk te krijgen. Ook de gehoorzaamheidstraining moet op jonge leeftijd worden gestart, omdat deze hond bij tijd en wijle ongehoorzaam en uitbundig kan zijn. Ook is het aanleren van respect vereist, omdat hij anders onhandelbaar zou kunnen worden.

De Entlebucher Sennenhond is een vriendelijke en goed gehumeurde kleine hond die ervan houdt om onder de mensen te zijn en die blij is met alle aandacht die hij krijgt.

Extra informatie

Hondenras Entlebucher Sennenhond foto2

 
Hondenras Entlebucher Sennenhond foto3

 
Hondenras Entlebucher Sennenhond foto4

 
Hondenras Entlebucher Sennenhond foto5