logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Finse Spits

Hondenras Finse Spits foto1

Schofthoogte:39-50 cm.
Gewicht:12-17 kg.

 

Finse Spits
De Finse Spits heeft een tamelijk vosachtig uiterlijk, door zijn puntige snuit, rechtopstaande oren en de prachtige goudrode tot honingkleurige dubbele vacht, soms voorzien van kleine witte vlekken. De ogen van de Finse Spits zijn donker en ovaalvormig en zowel de neus als de lippen zijn zwart. De oren staan rechtop en zijn puntig. De bovenlijn van de Finse Spits is recht en de diepe borst reikt tot aan de ellebogen. De voeten zijn rond als bij een kat en de gepluimde staart krult op over de rug en gaat dan langs de zijkant naar beneden. De Finse Spits heeft een koninklijke houding en het lichaam is enigszins vierkant van vorm. De puppies worden donker geboren, maar hun vacht wordt later roodachtig van kleur.

De Finse Spits kan op een appartement worden gehouden, omdat deze hond binnenshuis relatief inactief is en geen tuin nodig heeft om voldoende beweging te krijgen. Deze honden geven de voorkeur aan een koel klimaat.

Het zijn honden met een groot vermogen om te leren. De Finse Spits heeft graag korte dagelijkse wandelingen en houdt ervan om buiten te zijn om vrij te kunnen rennen. De Finse Spits heeft de neiging om koppig te zijn en daarom moeten huneigenaren bij het africhten geduldig en begripvol zijn. Finse Spitsen blaffen veel en moeten leren om dat niet onophoudelijk te doen.

De Finse Spits is een actieve, vriendelijke, enthousiaste en betrouwbare hond. Deze hond is dapper maar voorzichtig. Hij zal je bevelen pas opvolgen, wanneer hij je als vriend en verzorger heeft geaccepteerd. De Finse Spits is gek op kinderen en is verbazingwekkend vriendelijk en beschermend tegenover kinderen. Hoewel deze honden trouw zijn aan hun gezin, blijven ze een eigen wil houden en zullen ze orders niet blind opvolgen.

Extra informatie