logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Flat-Coated Retriever

Hondenras Flat-Coated Retriever foto1

Schofthoogte:55-61 cm.
Gewicht:22-35 kg.

 

Flat-Coated Retriever
De Flat-Coated Retriever komt meestal voor in de kleuren zwart of leverkleur. De vacht is glad, middellang, dik en fijn en de benen, staart en borst zijn goed bevederd. Het lange hoofd van de Flat-Coated Retriever is gladharig en heeft een brede snuit en donkbruine of hazelnootkleurige ogen met een intelligente uitdrukking. De neus is bij de zwartharige honden zwart en bruin bij de honden met leverkleurige vacht. De matig smalle oren liggen plat tegen het hoofd. De Flat-Coated Retriever heeft een diepe en brede borst en de rug is kort en vierkant. De benen zijn gespierd en hebben ronde en sterke voeten.

Dit is niet een hond die op een appartement gehouden kan worden. Hoewel de Flat-Coated Retriever binnenshuis relatief inactief is, heeft hij op zijn minst een gemiddeld grote tuin nodig. Dit ras is uitstekend geschikt als gezinshond en doet het het best als hij binnen mag leven en buiten kan spelen. Deze honden houden er niet van om buiten in een kennel te moeten leven.

De dagelijkse beweging van de Flat-Coated Retriever moet als het mogelijk is bestaan uit wandelingen, vrij rennen en zwemmen. Wanneer de energie van de Flat-Coated Retriever niet goed gekanaliseerd wordt, zal hij zijn toevlucht nemen tot het graven in de tuin, kauwen of ander ongewenst gedrag, om zijn overvloedige energie kwijt te raken. Het wordt aangeraden om met africhten te beginnen als deze hond nog een pup is. De trainingssessies blijven leuk als ze kort worden gehouden en niet te veel herhalingen bevatten.

Als gezinshond is de Flat-Coated Retriever gevoelig, alert en uitermate intelligent. Deze honden zijn zachtaardig, aanhankelijk en zullen een goede vriend zijn. Ze behouden hun vrolijke expressie, ook op oudere leeftijd. Een volwassen Flat-Coated Retriever kan een effectieve waakhond zijn. De Flat-Coated Retriever is een geliefd huisdier. Deze hond luistert goed en toont zijn genegenheid. Ook heeft deze hond een diepgeworteld verlangen om te plezieren en is vol vertrouwen, gelukkig en gezellig.

Extra informatie

Hondenras Flat-Coated Retriever foto2