logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Golden Retriever

Hondenras Golden Retriever foto1

Schofthoogte:51-62 cm.
Gewicht:27-35 kg.

 

Golden Retriever
De Golden Retriever, een middelgrote hond, heeft een crème – tot goudkleurige vacht. De hoogte bij de schouders is ongeveer 61 cm en het gewicht is gemiddeld 29,5 kg. De Golden Retriever is gefokt om vogels, die geschoten zijn door de jagers, uit het water te apporteren en de bovenvacht van deze hond is daarom waterafstotend en de ondervacht is dicht. Deze hond is stevig en goed geproportioneerd. Het hoofd is breed en heeft een toelopende snuit. De oren hangen los. De Golden Retriever heeft een vriendelijke, intelligente expressie en een zachtaardig temperament. De ogen zijn over het algemeen bruin met donkere randen.

De American Kennel Club beschrijft de Golden Retriever als een symmetrische, krachtige, actieve hond, gezond en goed in elkaar gezet, niet onhandig of lang in de benen, met een vriendelijke expressie en een enthousiaste, alerte en zelfbewuste persoonlijkheid.

Golden Retrievers zijn intelligente, makkelijk te leren honden, die zeer veel en vaak als werkhond zijn gebruikt. Er zijn Golden Retriever die als blinden – of dovengeleidehond werken; de politie zet ze in om verborgen drugs te vinden en om de wet te handhaven. Deze honden zijn makkelijk af te richten en kunstjes te leren, en ze zijn ook goede showhonden. Vaak zijn deze honden de winnaars bij gehoorzaamheidwedstrijden. De Golden Retriever is zeer populair als gezinshond en deze hond heeft een zachtaardig temperament. Tegenover kinderen zijn deze honden geduldig. En tegen andere dieren zijn ze vriendelijk. Golden Retrievers worden vaak beschreven als lief, speels, charmant en beminnelijk.

De Golden Retriever heeft de wens om te plezieren. Het africhten van deze honden is dan ook over het algemeen leuk om te doen. Hoewel deze honden trouw aan hun baas zijn, zijn ze minder geschikt als bewakingshonden, omdat ze te vriendelijk zijn. Toch is het mogelijk dat ze door hun luide blaffen vreemden af weten te schrikken.

Golden Retrievers zijn actieve honden die voldoende beweging nodig hebben. Deze honden kunnen wel op een appartement gehouden worden, maar ze zijn beter af met een huis met een omheinde tuin erbij. Deze honden houden van lange wandelingen en een zittend leven is niet geschikt voor ze, omdat het immers jachthonden zijn. Ook hebben deze honden behoefte aan menselijk gezelschap en moeten ze niet al te lang alleen worden gelaten.

Extra informatie

Hondenras Golden Retriever foto2

 
Hondenras Golden Retriever foto3

 
Hondenras Golden Retriever foto4

 
Hondenras Golden Retriever foto5

Hondenras Golden Retriever foto6

Hondenras Golden Retriever foto7