logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Gordon Setter

Hondenras Gordon Setter foto1

Schofthoogte:62-66 cm.
Gewicht:25-30 kg.

 

Gordon Setter
Vergeleken met de Engelse en de Ierse Setters heeft de Gordon Setter een gezonde structuur en een groter hoofd. Dit ras heeft een lang en slank lichaam. De Gordon Setter heeft een lange snuit, een zwarte neus met grote neusgaten, lange oren, donkere ovaalvormige ogen en een bevederde staart. De Gordon Setter heeft een rechte of licht gegolfde zachte vacht, met een overvloed van haar op de benen, aan de onderkant, op de oren en op de staart. De kleur van de vacht is altijd zwart met een duidelijk zichtbare tankleurige tekening.

De Gordon Setter is niet geschikt om op een appartement te houden, omdat hij een behoorlijke hoeveelheid beweging nodig heeft. Een grote tuin met een hek eromheen is ideaal voor de Gordon Setter. Wanneer deze hond voldoende beweging krijgt zal hij binnenshuis rustig zijn. Deze honden houden ervan om rond te zwerven en daarom moet de Gordon Setter goed aangelijnd worden of binnen een afgesloten gebied worden gehouden.

Aan de behoefte aan beweging van de Gordon Setter kan tegemoet worden gekomen door hem vrij te laten rennen in een tuin met een hek eromheen. Regelmatig een lange stevige wandeling zal voldoende zijn om deze hond rustig en handelbaar te houden. Ook is een grote hoeveelheid spel een goed idee om de hond in beweging te houden en dit heeft als bijkomend voordeel dat het de band tussen de hond en zijn baas versterkt.

De Gordon Setter is een betrouwbare metgezel. Het reukvermogen van deze hond is fantastisch. De Gordon Setter is een zeer moedige en aanhankelijk hond. De Gordon Setter is een hyperactief ras en heeft een passende en regelmatige hoeveelheid beweging nodig. Wanneer deze honden vanaf dat ze een puppy zijn, zorgvuldig worden gesocialiseerd, zal dit ras gewoonlijk behoorlijk goed omgaan met kinderen, andere mensen, honden en dieren.

Extra informatie

Hondenras Gordon Setter foto2

 
Hondenras Gordon Setter foto3

 
Hondenras Gordon Setter foto4

 
Hondenras Gordon Setter foto5