logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Greyhound

Hondenras Greyhound foto1

Schofthoogte:68-76 cm.
Gewicht:27-32 kg.

 

Greyhound
De Greyhound is een zachtaardige hond met een gestroomlijnd lichaam dat is gebouwd voor snelheid. De Greyhound heeft een zeer diepe borst en een zeer flexibele en gebogen ruggengraat. De schedel is tussen de oren breder. Deze hond heeft kleine roosvormige oren, die naar achteren zijn gevouwen. De Greyhound heeft donkere ogen en een lange en elegante nek. Deze hond heeft een lange staart, met aan het einde een lichte opwaartse krul naar boven. De showlijnen hebben een andere lichaamsbouw, namelijk meer gebogen, dan de lijnen die worden gebruikt bij de races.

Vandaag de dag zijn de Greyhounds zeer populair in Angelsaksische landen, vanwege hun talenten voor de races. De laatste tijd is het laten racen van Greyhounds een zeer populaire sport. Tot de talenten van de Greyhound horen jagen, jagen op het zicht, racen, behendigheid, racen achter lokaas aan en ook is de Greyhound geschikt als waakhond. De Greyhound is de snelste hond ter wereld, hij kan in een uur een afstand van 65 km afleggen. Het gestroomlijnde en elegante lichaam draagt ertoe bij dat deze hond zo’n snelheid kan ontwikkelen. In de vroege zestiende eeuw hebben Spaanse ontdekkings-reizigers de Greyhound naar Amerika gebracht. De Greyhounds werden in vroeger tijden voornamelijk gebruikt voor de jacht. Tegenwoordig worden deze honden gebruikt bij hondenraces en bij coursing.

De Greyhound is een intelligente, trouwe en onbevreesde hond. Wanneer hij regelmatige en genoeg beweging krijgt en heel veel liefde, kan deze hond redelijk goed op een appartement worden gehouden. De Greyhound heeft de neiging om angstig te zijn, ook tegenover zijn baas en hier kan wat aan gedaan worden door training en socialisatie vanaf jonge leeftijd. De Greyhound is zachtaardig tegenover kinderen, hoewel zij niet ruw met deze hond moeten omgaan. Binnenshuis zijn deze honden meestal rustig en inactief. De Greyhounds hebben een jachtinstinct om op kleinere dieren te jagen. Om deze karaktertrek te vermijden, moeten deze honden met kleine dieren worden gesocialiseerd.

Extra informatie

Hondenras Greyhound foto2

 
Hondenras Greyhound foto3

 
Hondenras Greyhound foto4

 
Hondenras Greyhound foto5