logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Ierse Setter

Hondenras Ierse Setter foto1

Schofthoogte:61.71 cm.
Gewicht:25-34 kg.

 

Ierse Setter
Het meest opvallende kenmerk van de Ierse Setter is zijn overvloedige gevederde zijdeachtige vacht. De vacht komt voor in rijke schakeringen van kastanjebruin tot mahoniekleur, met of zonder vlekjes van wit op de borst en de voeten. De puppies kunnen zilvergrijze haren hebben achter de oren en op de benen, maar deze zullen verdwijnen als de hond ouder wordt. De haren op het hoofd zijn kort en fijn. Zelfs de voeten van de Ierse Setter zijn goed bedekt met haar.

De Ierse Setter heeft lange, zachte en dunne oren, die laag aangezet en driehoekig van vorm zijn. Deze hond heeft lange en sterke benen. De Ierse Setter heeft een iets verlengd lichaam. Het heeft een zwarte of bruine neus met een recht neuskanaal. De ogen zijn kastanjebruin of donker hazelnootkleurig en de staart wordt horizontaal gedragen. De gemiddelde hoogte van dit ras is 61 tot 71 cm en het gemiddelde gewicht is 25 tot 34 kg,

De Ierse Setter is oorspronkelijk gefokt voor de jacht en daarom heeft deze hond zeer veel beweging nodig. Regelmatige lange wandelingen, joggen, of indien mogelijk vrij rond rennen zijn essentieel om deze hond zowel mentaal als fysiek gezond te houden.

De Ierse Setter is een zeer energieke en slimme hond met een enthousiast karakter. Deze honden kunnen goed samen met andere dieren. Het is een lieve hond met een goed temperament en hij is gewoonlijk goed in de omgang met kinderen. Deze hond is een onafhankelijke denker, maar hij zal met een standvastige baas wel meewerken. Dit taaie dier kan het lang volhouden op ieder terrein en in ieder klimaat. Het is zelfs in de moerassen een goede jager.

Extra informatie

Hondenras Ierse Setter foto2

 
Hondenras Ierse Setter foto3