logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Ierse Terrier

Hondenras Ierse Terrier foto1

Schofthoogte:40-46 cm.
Gewicht:11-12 kg.

 

Ierse Terrier
De Ierse Terriër is een middelgrote hond met een goed geproportioneerd lichaam en het uiterlijk van een terriër. Deze hond heeft een platte schedel en sterke kaken, een snuit met een baard en een lange snor. De neus is zwart en de stop is niet zichtbaar.

De Ierse Terriër heeft V-vormige oren die naar achteren gevouwen zijn en die bedekt zijn met korte, donkere haren. De voorbenen zijn lang, recht en gespierd. De over het algemeen gecoupeerde staart wordt recht omhoog gedragen. De dubbele vacht heeft een ruw uitziende bovenvacht en een zachtere ondervacht. De kleuren waarin de vacht voor kan komen zijn rood, goud of tarwekleurig. De gemiddelde hoogte is 40,5 tot 45,5 cm en het gemiddelde gewicht is 11 tot 12 kg.

De Ierse Terriër is zeer energiek, gefokt om te werken. Deze hond heeft een grote hoeveelheid regelmatige beweging nodig. Deze honden houden van fysiek inspannende activiteiten en spelletjes. Het best geschikt voor deze hond is beweging of spel met menselijke deelname. Ook het vrij rennen binnen een omheinde tuin is een vorm van beweging waar deze hond veel van houdt. Door een gebrek aan voldoende beweging kan de Ierse Terriër agressiever en ondeugend worden.

Het is een extreem moedige en onbevreesd hond en hij zit vol actie. Deze hond is snel geïrriteerd en onbedachtzaam en is tegelijkertijd vastberaden en extreem trouw. Deze hond is nieuwsgierig en dapper van aard en hij kan een goede kameraad zijn voor actieve kinderen. De Ierse Terriër heeft een speels karakter en houdt van menselijk gezelschap.

De Ierse Terriër is een slimme hond, die erg snel leert. Het is een makkelijk af te richten en te hanteren hond en hij kan een fijne metgezel zijn. De andere kant van zijn karakter kan onervaren hondenbezitters voor problemen stellen. De Ierse Terriër moet vroeg gesocialiseerd worden en vroeg op gehoorzaamheid worden afgericht.

Extra informatie

Hondenras Ierse Terrier foto2

 
Hondenras Ierse Terrier foto3