logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Ierse Wolfshond

Hondenras Ierse Wolfshond foto1

Schofthoogte:70-100 cm.
Gewicht:40-70 kg.

 

Ierse Wolfshond
De Ierse Wolfhond is een van de grootste rassen ter wereld en het is een enorm stevig dier. Deze hond heeft een ruwe, ruig behaarde vacht en dikke borstelige wenkbrauwen. De vacht kan grijs, gestroomd, rood, zwart of wit van kleur zijn. De meeste Ierse Wolfhonden zijn grijs van kleur. De grote ronde voeten hebben opmerkelijke gewelfde tenen. De nagels zijn gebogen en sterk.

De Ierse Wolfhond heeft een lang hoofd en een gespierde gewelfde nek. De snuit is enigszins puntig en de borst is zeer diep. Deze hond heeft een opmerkelijk teruggetrokken buik. De schouders zijn zeer sterk en de staart hangt naar beneden. Normaal gezien worden de oren naar achteren tegen het hoofd aan gedragen, maar wanneer de Ierse Wolfhond opgewonden is kunnen de oren gedeeltelijk omhoog gaan staan. De gemiddelde hoogte van dit ras is 71 tot 99 cm en het gewicht is 41 tot 54,5 kg.

De Ierse Wolfhond is geen erg actieve hond, Maar deze hond heeft wel enige beweging nodig om zijn gewicht op peil te houden en om gezondheidsproblemen die met overgewicht te maken hebben te vermijden. Dit ras heeft zeer veel ruimte nodig om te kunnen rennen, maar kan zich aan de omstandigheden aanpassen. Lange wandelingen zijn de beste vorm van beweging voor de Ierse Wolfhond.

De indruk die de enorme verschijning van de Ierse Wolfhond kan maken staat in scherp contrast tot zijn zachtaardige en vriendelijke aard. Deze hond is zeer vriendelijk en geduldig. Het is ook een uitermate trouw dier en hij is bijzonder plichtgetrouw en aanhankelijk tegenover zijn eigenaar en zijn gezin. De Ierse Wolfhond is zeer zorgzaam en beschermend ten opzichte van kinderen. Ook zijn ze vriendelijk tegen vreemden en daarom zijn ze slechte waakhonden. Deze honden zijn zeer gehoorzaam en zijn onvoorwaardelijk trouw aan hun familie.

Normaal gezien gaat de Ierse Wolfhond goed om met andere honden en dieren. Een goed geïntroduceerde Ierse Wolfhond kan goed bevriend zijn met de andere huisdieren. Het is een intelligent ras en de Ierse Wolfhond is makkelijk af te richten en reageert goed op instructies. De Ierse Wolfhond geeft de voorkeur aan een consequente en begripsvolle baas en heeft het vermogen om te begrijpen wat zijn baas in gedachten heeft.

Extra informatie

Hondenras Ierse Wolfshond foto2

 
Hondenras Ierse Wolfshond foto3

 
Hondenras Ierse Wolfshond foto4

 
Hondenras Ierse Wolfshond foto5

Hondenras Ierse Wolfshond foto6