logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
IJslandse Hond

Hondenras IJslandse Hond foto1

Schofthoogte:42-50 cm.
Gewicht:14-20 kg.

 

IJslandse Hond
De IJslandse Hond heeft een gewelfd hoofd en een enigszins compacte snuit. Deze honden hebben donkerbruine ogen, driehoekige oren en een schaarbeet. Net als de Lundehund, heeft de IJslandse Hond sterke voorbenen en dubbele Hubertusklauwen. Deze hond heeft een gekrulde, ruige staart. De IJslandse Hond komt voor in twee variëteiten: de kortharige en de langharige. De kortharige IJslandse Hond heeft een middellange bovenvacht en een dikke, zachte ondervacht. De langharige IJslandse Hond heeft een langere bovenvacht en ook een dikke, zachte ondervacht. Beide variëteiten hebben korter haar boven op het hoofd, in het gezicht, op de oren en op de voorkant van de benen korter haar. Het haar in de nek, op de borst en aan de achterkant van de dijen is langer. Er is een duidelijk verschil in uiterlijk tussen de seksen.

De IJslandse Hond is een levendige hond en heeft veel beweging en activiteiten nodig.
Deze honden houden van wandelen en spelletjes doen. Deze honden hebben ook een nauw contact met hun baas en zijn gezin nodig. Sommige IJslandse Honden hebben de neiging om er angstig te worden als ze alleen thuis zijn, want deze honden houden er niet van om alleen thuis te zijn. De IJslandse Hond is zowel een bewakingshond als een waakhond.

De IJslandse Hond is een sterk, gezond en levendig hondenras. Deze honden zijn zeer alert en onbevreesd, waardoor ze perfecte hoeders zijn. Deze hond verdedigt zijn kudde behoorlijk goed en daarom is deze hond zo’n betrouwbare metgezel voor de bewoners van IJsland. Met het africhten en socialiseren moet worden begonnen als de hond nog een puppy is. Een IJslandse Hond is gewoonlijk zachtaardig tegenover onbekenden. Met kinderen gaat hij behoorlijk goed om. Deze honden vormen geen bedreiging voor andere honden en dieren. De IJslandse Hond wil absoluut bij zijn baas en zijn familie in de buurt zijn. Om deze hond energiek te houden, is het nodig om spelletjes met hem te doen.

Extra informatie

  Hondenras IJslandse Hond foto3