logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Jack Russell Terrier

Hondenras Jack Russell Terrier foto1

Schofthoogte:25-32 cm.
Gewicht:5-8 kg.

 

Jack Russell Terrier
De Jack Russell Terrier staat nu officieel bekend als de Parson Russell Terrier. Het is een compacte, maar actieve jachthond met een atletisch uiterlijk; deze hond is gemiddeld 30 cm hoog en weegt gemiddeld 7 kg. De kleur van de vacht is voornamelijk wit, met bruine of tankleurige tekening. Maar bij de Parson (Jack) Russell Terrier tellen het temperament en de vaardigheden meer dan het uiterlijk. Hoe hij eruit ziet is minder belangrijk dan de kwaliteiten die van de Jack Russell Terrier een goede jachthond maken; zelfs de witte vacht is zo ontwikkeld, dat de jager deze kleine hond makkelijker kan zien; de vacht is ruw en weerbestendig. Het lichaam van de Jack Russell Terrier is flexibel, zodat hij het wild achterna kan gaan in het hol. De benen zijn daarentegen sterk en lang genoeg om de jachthonden bij te kunnen houden. Deze hond heeft donkere ogen en naar voren gevouwen oren.

De Jack Russell Terrier beschikt over kracht en uithoudingsvermogen en hij is ook moedig, vol vertouwen en alert zoals het een goede jachthond betaamt. Maar deze hond heeft ook kwaliteiten waardoor hij geschikt is als huisdier: hij is intelligent, liefdevol en speels. Maar de Jack Russell Terrier is als huisdier niet voor iedereen geschikt. Juist door de karaktertrekken die van hem een goede jager maken, kan deze hond een lastpost worden voor mensen die zelf weinig beweging nemen en een huisdier zoeken dat op henzelf lijkt.

De (Parson) Jack Russell Terrier moet actief zijn en heeft er een hekel aan om alleen gelaten te worden; deze kleine hond kan in zijn eigen vermaak gaan voorzien, ten koste van de spullen in je huis. Wanneer hij niets te doen heeft kan de Jack Russell Terrier gaten gaan bijten in het meubilair en alles wat beweegt als prooi gaan zien en te veel en te vaak gaan blaffen. De eigenaar moet de Jack Russell Terrier voldoende beweging geven en hem bezig houden. Ook moet de hond genoeg aandacht krijgen, maar de verzorging van de hond op zich is niet veel werk. Regelmatig borstelen is voldoende. Voor een eigenaar die bereid is om een paar kilometer extra om te gaan (rennen?), is de beloning groot: hij krijgt een speels, uitbundig en overweldigend aanhankelijk huisdier, zoals de American Kennel Club het formuleert.

Extra informatie

Hondenras Jack Russell Terrier foto2

 
Hondenras Jack Russell Terrier foto3

 
Hondenras Jack Russell Terrier foto4

 
Hondenras Jack Russell Terrier foto5

Hondenras Jack Russell Terrier foto6

Hondenras Jack Russell Terrier foto7