logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Japanse Spaniel

Hondenras Japanse Spaniel foto1

Schofthoogte:20-25 cm.
Gewicht:2-4 kg.

 

Japanse Spaniel
De Japanse Spaniel is een mooie kleine hond, met een kort en breed gezicht. De vacht van deze hond is zacht en bevederd en hij heeft een dichte kraag die de borst en de nek bedekt. De kleuren waarin de vacht kan voorkomen zijn wit met zwarte vlekken, rood, geel, oranje, zandkleurig of gestroomd. Deze hond heeft een rond en goed gedefinieerd voorhoofd. De neus is breed en heeft open neusgaten en een kort neuskanaal. De kleur van de neus moet overeenkomen met de kleur van de tekening op de vacht.

De Japanse Spaniel heeft donkere, ovaalvormige, iets uitpuilende ogen met een intelligente expressie. De oren hebben een omgekeerde V-vorm en zijn goed bedekt met haar. Deze hond heeft een symmetrisch lichaam met sterke voorbenen. De staart is bevederd en wordt gebogen over de rug gedragen. De Japanse Spaniel heeft een sierlijke gang, waarbij hij de voorbenen hoog optilt. De gemiddelde hoogte van dit ras is 22,5 cm en het gewicht is 1,8 tot 3 kg.

Hoewel de Japanse Spaniel binnenshuis een matig actieve hond is, heeft hij niet veel beweging nodig. Met dagelijkse korte wandelingen en een spel af en toe in de tuin zal deze hond voldoende beweging krijgen om gezond te blijven.

De Japanse Spaniel is uitstekend gezelschap en een zeer geliefd huisdier; het is een charmante, zeer levendige hond met goede manieren en een elegant uiterlijk. Deze hond is zeer aanhankelijk en gehoorzaam aan zijn eigenaar.

De Japanse Spaniel is een slimme en makkelijk af te richten hond. Doordat deze honden gehoorzaam en intelligent zijn, leren ze snel kunstjes. Deze hond is een zeer goede gezinshond en doet het goed met welgemanierde kinderen en andere huisdieren. De Japanse Spaniel verwacht dat hij door anderen goed en vriendelijk zal worden behandeld.

Extra informatie

Hondenras Japanse Spaniel foto2

 
Hondenras Japanse Spaniel foto3