logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Kaukasische Owcharka

Hondenras Kaukasische Owcharka foto1

Schofthoogte:60-70 cm.
Gewicht:35-50 kg.

 

Kaukasische Owcharka
De Kaukasische Owcharka is een sterke en taaie hond en beschikt over een grote kracht. Deze hond heeft donkere, diepliggende ogen. De oren zijn dicht bedekt met haar. De staart is ook dicht bedekt met een lange bevedering van zwaar haar. Deze hond heeft lange en rechte voorbenen, die zware botten hebben.

De voeten van de Kaukasische Owcharka zijn groot en zwaar en deze hond heeft haar tussen zijn tenen. Dit haar voorziet in isolatie en bescherming tegen slecht weer. Deze hond heeft een zwarte neus met grote neusgaten. De vacht van deze hond is dik, dicht en weerbestendig. De overvloedige bevedering beschermt de hond voor extreme kou. Kleuren waarin de vacht voor kan komen zijn grijs, tan, bont, gestroomd, reekleurig en wit.

De Kaukasische Owcharka heeft veel lichamelijke beweging nodig. Deze hond kan niet op een appartement of in een klein huis gehouden worden. Deze hond heeft om aan zijn behoefte aan beweging tegemoet te komen veel vrije open ruimte nodig.

De Kaukasische Owcharka is een uitstekende bewakingshond. Deze hond is zelfverzekerd en flink en beschikt over een bijzonder moed. Doortastend, waakzaam en dominant, is het in ieder opzicht een taaie hond. Deze hond is zeer beschermend en heeft een krachtig instinct om te verdedigen.

Honden van dit ras zijn krachtig en agressief en hebben een zorgvuldige socialisatie nodig. Wanneer de vroege gehoorzaamheidstraining tekort schiet, wordt een hond van dit dominante ras onhandelbaar. Dit ras heeft de neiging om agressief en ongecontroleerd gedrag te vertonen.

Het is een extreem trouwe en zeer beschermende hond en de Kaukasische Owcharka zal alles beschermen wat zijn familie toebehoort. De aanhankelijkheid ten opzichte van kinderen van deze hond kan ontaarden in obsessief gedrag.

Extra informatie

Hondenras Kaukasische Owcharka foto2