logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Keeshond

Hondenras Keeshond foto1

Schofthoogte:43-50 cm.
Gewicht:16-20 kg.

 

Keeshond
De Keeshond is een mooie, compacte hond. Qua uiterlijk lijkt hij sterk op de familie van de Spitsen. In feite noemden de Engelsen deze hond ”Overweight Pomeranian” (Dwerg Keeshond met overgewicht). Deze hond heeft kastanjekleurige ogen en rechtopstaande driehoekige oren. De staart is middellang en wordt in een bocht over de rug gedragen.

De Keeshond heeft een crèmekleurige of grijze ondervacht en een overvloedige bovenvacht. De kleur van de bovenvacht is grijs en de haren hebben opvallende zwarte uiteinden. De vacht moet er altijd schoon en gewassen uitzien. De tekening op het lichaam moet duidelijk en opvallend zijn. Rond de ogen heeft deze hond een tekening in een lichtere kleur. De blaf is scherp en duidelijk. De gemiddelde hoogte van dit ras is 43 tot 48 cm en het gewicht ligt tussen de 16 en 18 kg.

De Keeshond heeft dagelijks matige beweging nodig, zoals een wandeling van een uur of rennen in het open veld. Inspannend fysiek werk echter kan gezondheidsproblemen veroorzaken. Deze hond kan binnenshuis matig actief zijn.

De Keeshond is een hond met een zeer goed temperament. Hij is zeer levendig, slim en alert. Zijn goede gedrag en zijn rustige aard maken deze hond tot een uitstekende gezinshond. De Keeshond is zeer goed gezelschap voor de kinderen en kan zeer zorgzaam voor en beschermend over hen zijn.

De Keeshond is een intelligente hond met een zeer groot vermogen om te leren. Deze honden kunnen snel kunstjes en nieuwe vaardigheden aanleren. Deze hond is zeer gehoorzaam en aanhankelijk aan zijn baas. Als een echte artiest, is hij gek op de aandacht van mensen.
Over het algemeen doet de Keeshond het goed met andere dieren, het is een aanhankelijk, vriendelijk en extraverte dier, met het vermogen om goed gezelschap te zijn. Deze hond kan binnenshuis zeer actief zijn en hij neemt deel aan alle gezinsactiviteiten.

De Keeshond moet jong gesocialiseerd worden om zijn gedrag te verbeteren en om zijn neiging tot springen af te leren.

Extra informatie

Hondenras Keeshond foto2

 
Hondenras Keeshond foto3