logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Kerry Blue Terrier

Hondenras Kerry Blue Terrier foto1

Schofthoogte:45-50 cm.
Gewicht:15-20 kg.

 

Kerry Blue Terrier
De Kerry Blue Terrier is een sterke middelgrote hond. Deze hond is in ieder opzicht een echte terriƫr en heeft echt cachet en karakter. Deze hond heeft bij de geboorte een zwarte vacht, die een of meer keren van kleur verandert. De vacht van de volwassen hond is leiblauw tot lichtgrijs van kleur.

De Kerry Blue Terrier heeft een lang goedgebouwd hoofd met een overdadige snor, gezichtshaar en wenkbrauwen. De oren zijn V-vormig en boven het hoofd gevouwen zodat ze in de richting van de ogen vallen. Deze hond heeft donkere pientere ogen en een zwarte neus. De ledematen zijn recht en hebben een sterke botstructuur. De staart wordt meestal gecoupeerd en wordt verticaal gedragen. De gemiddelde hoogte van dit ras is 45 tot 48 cm en het gewicht ligt tussen de 15 en 17 kg.

Het is een zeer actieve en sportieve hond. Hij houdt van lange wandelingen en fysiek uitdagende activiteiten. Deze hond zal gezond en gelukkig blijven als hij lang uitgelaten wordt en veel kan spelen. Toch kan hij het een paar dagen zonder uitlaten stellen.

Doordat dit een actief en waakzaam dier is, is deze hond een zeer goede waakhond. Deze hond is zeer energiek en speels. Hij kan ook een fijne gezinshond zijn. Deze aanhankelijke hond is altijd blij met het gezelschap van mensen en hij beschikt over de eigenschap dat hij de mensen aan het lachen kan maken. Een goed gesocialiseerde Kerry Blue Terrier zal nooit agressie vertonen tegenover andere dieren of mensen.

De Kerry Blue Terrier is een hond die intelligent is en zeer makkelijk kan leren en hij beschikt over een goed geheugen. Een vroege gehoorzaamheidstraining en zorgvuldige socialisatie kunnen zijn temperament en gedrag verbeteren.

Extra informatie

Hondenras Kerry Blue Terrier foto2

 
Hondenras Kerry Blue Terrier foto3