logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Komondor

Hondenras Komondor foto1

Schofthoogte:65-80 cm.
Gewicht:35-60 kg.

 

Komondor
De Komondor is een zware hond met een zware structuur en een ongewone koordenvacht en hij is een uitstekende hoeder. Het massieve lichaam is geheel bedekt met een 20 tot 28 cm lange vacht, die altijd wit van kleur is. Deze vacht stelt de Komondor in staat om niet op te vallen tussen de schapen en beschermt hem tegen roofdieren. De ondervacht van deze hond is zachter dan de bovenvacht.

De Komondor heeft een groot en breed hoofd en een redelijk korte snuit. De ogen zijn donkerbruin van kleur. De oren hangen naar beneden en zijn U-vormig. Deze hond heeft een zware botstructuur, een hangende staart en krachtige kaken. De gemiddelde hoogte van dit ras is 66 tot 81 cm en het gewicht ligt tussen de 36 en 61 kg.

Het is een hoeder van nature en de Komondor is een echte buitenhond, die ervan houdt om in de open lucht te werken. Hoewel deze honden zich aan het stadsleven kunnen aanpassen, geeft dit ras de voorkeur aan een leven op het platteland. Wanneer de hond buiten wordt gehouden, zal hij aan zijn eigen behoefte aan beweging voldoen. Door gebrek aan beweging kan de Komondor uitermate lui en slaperig worden.

De Komondor is een dappere en gehoorzame hond, die beschikt over een uitermate beschermend instinct. Deze hond zijn zeer agressief tegenover vreemde honden en onbekende personen. Ze zijn wel zeer trouw aan en beleefd tegen hun baas en deze slimme honden kunnen een goed huisdier zijn, als ze zorgvuldig zijn gesocialiseerd. De Komondor kan het zeer goed met kinderen doen, wanneer hij met hen is opgegroeid. Toch wordt deze hond niet aanbevolen voor gezinnen.

De Komondor moet op jonge leeftijd worden gesocialiseerd met mensen en met andere dieren. Een gehoorzaamheidstraining door een standvastige en ervaren eigenaar is essentieel voor dit dominante ras. Deze honden zijn bijzonder agressief tegen indringers en kunnen daardoor uitstekende bewakingshonden zijn.

Extra informatie