logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Kuvasz

Hondenras Kuvasz foto1

Schofthoogte:66-76 cm.
Gewicht:37-60 kg.

 

Kuvasz
De Kuvasz, een elegante en mooie hond met een goedgebalanceerde lichaam is een bruikbare schaapshond. De vacht van deze hond is bij voorkeur wit van kleur. Deze hond heeft een duidelijke stop en een toelopende snuit. De neus en lippen zijn zwart. De oren zijn gevouwen en de ogen zijn ovaalvormig en donkerbruin van kleur. He lichaam is enigszins verlengd en de botten zijn middelmatig zwaar.

De Kuvasz is een gespierde en wendbare hond met een omhooggetrokken buik. De witte vacht is middellang en de hond heeft een dikke ondervacht. Het haar op het hoofd en de voeten is korter. De staart wordt laag gedragen en de achterkanten van de benen zijn bevederd. De gemiddelde hoogte van dit ras is 66 tot 76 cm en het gemiddelde gewicht is 31,5 tot 52 kg.

Oorspronkelijk is de Kuvasz gefokt om te hoeden en te bewaken en deze hond heeft regelmatige inspannende beweging nodig. Deze hond is matig actief en lange wandelingen of trektochten helpen om te voorzien in zijn behoefte aan beweging.

De Kuvasz is een slimme en dappere hond met sterke territoriale en beschermingsinstincten. Deze hond is een goede beschermer voor het vee en een uitstekende hoeder. Het is een uitstekende bewakingshond en hij beschikt over indrukwekkende fysieke vermogens.

Deze hond is een zelfstandige denker en hij heeft een groot denkvermogen, daardoor kan hij soms ongehoorzaam zijn. Omdat ze zachtaardig en geduldig van aard zijn, zijn ze erg goed met de kinderen van hun familie. Maar door zijn grote formaat wordt deze hond niet aanbevolen voor kleine kinderen. De Kuvasz is over het algemeen gereserveerd tegenover onbekenden.

De Kuvasz is geen ras voor de gemiddelde eigenaar. Het is een dominant ras en deze hond heeft een stevige behandeling nodig en extra verzorging van de kant van de eigenaar. Met zijn sterke beschermende instinct en zijn extreme trouw kan deze hond tegenover buitenstaanders agressiviteit vertonen. Deze betrouwbare hond kan een sterke band opbouwen met zijn familieleden.

Extra informatie

Hondenras Kuvasz foto2

 
Hondenras Kuvasz foto3

 
Hondenras Kuvasz foto4