logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Labrador Retriever

Hondenras Labrador Retriever foto1

Schofthoogte:54-62 cm.
Gewicht:25-40 kg.

 

Labrador Retriever
De Labrador Retriever, een sterk gebouwde gespierde hond, heeft een hoogte van ongeveer 61 cm bij de schouders. Deze hond rechtvaardigt zijn populariteit door zijn uitmuntende kwaliteiten. De Labrador Retriever heeft een breed hoofd, een dikke neus, een brede snuit en een krachtig nek. De korte vacht is waterbestendig: de voorvaderen van de hedendaagse Labrador Retriever waren van een ras dat door de vissers werd gebruikt in Newfoundland in Canada en dat St. John’s Dog werd genoemd. In feite kunnen deze honden met hun otterachtige staart (dik aan de basis, toelopend naar het einde en behaard) en hun voeten met zwemvliezen, goed zwemmen.

De Labrador Retriever is iets langer dan dat hij hoog is en hij weegt gemiddeld 29,5 kg. Maar net als hun baasjes, kunnen deze honden makkelijk aankomen en overgewicht ontwikkelen, wanneer ze te veel eten en niet voldoende beweging krijgen. In feite zijn er enkele Labrador Retrievers bekend die meer dan 45 kg wogen. Deze honden komen in een variëteit van kleuren voor van zwart tot crèmekleurig; sommige Labrador Retrievers hebben een witte tekening op hun borst. De middelgrote Labrador Retriever is atletisch en goed gebalanceerd en beschikt over een degelijk uithoudingsvermogen, dat de hond in staat stelt om het wild te apporteren uit het moeras of uit de bergen en om urenlang te werken op zwaar terrein.

De ogen kunnen hazelnootkleurig of kastanjekleurig zijn en ze hebben een lieve en vriendelijke expressie, die overeenkomt met het temperament van de Labrador Retriever. Juist door dit temperament is deze hond geschikt als gezinshond, geleide – en therapiehond, maar ook als politiehond. Het zijn intelligente honden en ze zijn makkelijk af te richten en ze kunnen vele kunstjes en vaardigheden leren waarmee ze ook in wedstrijden mee kunnen doen.

De Labrador Retriever excelleert als gezinshond, omdat hij aardig is tegen en geduldig met kinderen, vriendelijk is tegen mensen en andere dieren en omdat hij makkelijk is te houden. Deze hond speelt urenlang met de kinderen, of ligt rustig ergens in het huis. De Labrador Retriever wil zich een lid van het gezin voelen en verlangt naar de aandacht van zijn gezinsleden. Sommige Labrador Retrievers zijn gereserveerd tegenover vreemden, maar meestal zijn ze geen goede bewakingshonden, hoewel dit ras als waakhond wel zijn waarde heeft bewezen. Deze hond is energiek, aanhankelijk en beminnelijk. Hij heeft wel beweging nodig en deze hond is het ideale huisdier voor een actief gezin.

Extra informatie

Hondenras Labrador Retriever foto2

 
Hondenras Labrador Retriever foto3

 
Hondenras Labrador Retriever foto4

 
Hondenras Labrador Retriever foto5

Hondenras Labrador Retriever foto6