logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Laekense Herdershond

Hondenras Laekense Herdershond foto1

Schofthoogte:55-66 cm.
Gewicht:25-30 kg.

 

Laekense Herdershond
Elegant bedekt met een unieke draadharige vacht, lijkt de Laekense Herdershond op de Belgische Herdershonden wat betreft grootte en lichaamstype. De kleuren waarin de vacht kan voorkomen, variƫren van reekleurig tot mahoniekleurig met een zwarte gloed. Het lichaam van de Laekense Herdershond is stevig en goed geproportioneerd. De kleine oren staan hoog op het hoofd. Door de korte krullerige haren op zijn snuit en hoofd krijgt deze hond een ruig, wollig voorkomen. De diepe borst reikt tot aan de ellebogen. De Laekense Herdershond heeft ronde katachtige voeten. De lange, rijk behaarde staart reikt minstens tot aan de spronggewrichten. De snuit van deze hond loopt smal toe. De ogen zijn donker, de neus is zwart en de lippen zijn strak. De tanden hebben een schaarbeet. De gemiddelde hoogte van dit ras is 56 tot 66 cm en het gemiddelde gewicht is 25 tot 29,5 kg.

De Laekense Herdershond kan het op een appartement goed doen, wanneer hij voldoende beweging krijgt. Deze hond is binnenshuis slechts matig actief en vindt het prettiger in een op zijn minst middelgrote tuin. Hoewel de Laekense Herdershond de voorkeur geeft aan een wat koeler klimaat, kan hij zich ook aan andere klimaten aanpassen. Deze honden kunnen buiten leven, maar ze zijn graag in het gezelschap van mensen.

Opgesloten in een kennel is het laatste dat de Laekense Herdershond zou willen. Hij doet het het best wanneer hij in ruime mate tijd, aandacht, training en gezelschap krijgt. Dit is een goede werkhond en hij presteert ook goed bij wedstrijden in gehoorzaamheid.

Het is belangrijk om de Laekense Herdershond vanaf puppy af uitgebreide socialisatie te geven. Even belangrijk is een opvoeding met vaste hand, maar niet ruw, door een ervaren baas. De Laekense Herdershond zal niet meewerken als hij ruw of dominerend wordt benaderd. Het is een intelligente hond, die snel leert.

Deze zeer intelligente en beschermende Laekense Herdershond kan gebruikt worden voor het hoeden, voor bescherming en handhaving van de wet, bij het opsporen van zaken zoals drugs, bommen of gas, voor zoeken en redden, spoor volgen, gehoorzaamheid, sledetrekken en voor behendigheid. Ook wordt deze hond gebruikt als therapiehond of hulphond voor gehandicapten, zieken of oudere mensen.

Extra informatie

Hondenras Laekense Herdershond foto2

 
Hondenras Laekense Herdershond foto3

 
Hondenras Laekense Herdershond foto4

 
Hondenras Laekense Herdershond foto5

Hondenras Laekense Herdershond foto6

Hondenras Laekense Herdershond foto7