logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Leeuwhondje

Hondenras Leeuwhondje foto1

Schofthoogte:24-34 cm.
Gewicht:4-8 kg.

 

Leeuwhondje
Het Leeuwhondje heeft een kort hoofd en een brede schedel, een zwarte neus, en ronde, donkere, levendige ogen. De hangende oren zijn bevederd. Het goed geproportioneerde lichaam is kort en heeft een middellange staart. Het lange golvende haar is niet gekruld. Alle kleuren zijn toegestaan, maar aan wit, zwart en geel wordt de voorkeur gegeven. Gespikkelde honden zijn ook toegestaan. De achterhand moet worden geknipt en ook een deel van de voorbenen moet kortgeknipt worden om het uiterlijk van de leeuw te suggereren. Het meest aantrekkelijke aan het Leeuwhondje is de lange, zijdeachtige vacht geknipt in de traditionele leeuwen coupe. De gemiddelde hoogte is 24,5 tot 33 cm en het gemiddelde gewicht is 4 tot 8 kg.

Het Leeuwhondje kan goed op een appartement gehouden worden, als hij maar voldoende beweging krijgt. Deze honden zijn binnenshuis zeer actief en hebben geen tuin nodig. Ze geven er de voorkeur aan om binnen te zijn en mensen om zich heen te hebben.

Het Leeuwhondje is een snelle leerling en is daardoor makkelijk af te richten. Deze hond heeft de neiging om veel te blaffen en te graven en om dit gedrag te ontmoedigen moet hieraan al aandacht besteedt worden als hij nog een puppy is,. Het geblaf van het Leeuwhondje is afdoende om indringers af te schrikken. Wanneer het nodig is, zal het Leeuwhondje zijn huis met zijn geblaf verdedigen.

Extra informatie

Hondenras Leeuwhondje foto2

 
Hondenras Leeuwhondje foto3

 
Hondenras Leeuwhondje foto4