logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Lhasa Apso

Hondenras Lhasa Apso foto1

Schofthoogte:23-28 cm.
Gewicht:6-7 kg.

 

Lhasa Apso
Bij de hondenshows is de Lhasa Apso een klasse apart door zijn gekapte uiterlijk. De lange, zware , dubbele vacht bedekt het hele lichaam en reikt tot de grond. De mooie kleine Lhasa Apso ziet eruit als een kleine uitgave van de Old English Sheepdog. De kleuren waarin de vacht voorkomt zijn goud, créme, honingkleurig, rookkleurig, donker grizzle, leikleurig en een combinatie van de kleuren bruin, wit en zwart. De vacht van de Lhasa Apso is recht, hard en zwaar en niet zijdeachtig. Het haar hangt vanaf het hoofd over zijn ogen. Baard en snor zijn donker en de snuit is middellang. De diepliggende ogen zijn klein en donker en de oren zijn zwaar bevederd. De nek en staart van de Lhasa Apso hebben zijn overvloedig bedekt met haar en de staart wordt over de rug gedragen. De gemiddelde hoogte van dit ras is 23 tot 28 cm en het gewicht ligt tussen de 6 en de 7 kg.

De Lhasa Apso is geschikt voor het leven op een appartement. Deze hond is binnenshuis zeer actief en heeft geen tuin nodig.

Deze hond reageert goed op een training die met motivatie werkt. De Lhasa Apso is een ideale waakhond. Wanneer hij blaft klinkt het luid en doordringend en indringers krijgen daardoor de indruk dat ze met een veel grotere hond te maken hebben.

Het is een vriendelijke en gehoorzame hond en de Lhasa Apso is zeer gehoorzaam aan zijn baas, wanneer hij goed is afgericht. Deze hond past zich zeer goed aan verschillende klimatologische omstandigheden en levensstijlen aan. De Lhasa Apso moet vroeg worden afgericht, zodat hij leert om bevelen op te volgen.

Extra informatie

Hondenras Lhasa Apso foto2

 
Hondenras Lhasa Apso foto3