logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Maltezer

Hondenras Maltezer foto1

Schofthoogte:20-25 cm.
Gewicht:3-4 kg.

 

Maltezer
De “aristocraat” van de hondenwereld is niet de Greyhound, met zijn mooie figuur en zijn lange stamboom of de Duitse Dog, met zijn formaat en zijn goede eigenschappen, maar de kleine schoothond, de Maltezer, majestueus met zijn overvloedige witte zijdeachtige vacht, de lieveling van modieuze vrouwen en mannen, zelfs van koningen en koninginnen.

Deze kleine hond is hooguit 25,5 cm hoog en een zware Maltezer kan 4,5 kg wegen. Het lichaam van de Maltezer is even lang als het hoog is en het is compact en heeft een rechte rug. Velen geven de voorkeur aan een lange nek, lang genoeg om het hoofd, zoals een koning betaamt, hoog te dragen. De lange oren van de Maltezer hangen los, terwijl de staart, gedragen over de rug, eveneens rijk bedekt is met haar. De ogen van deze hond zijn groot, rond en donker en hebben een vriendelijke, maar tegelijkertijd alerte en intelligente expressie. De ogen hebben donkere randen en staan niet zo ver uit elkaar. De neus is zwart.

De Maltezer ontleend zijn distinctie waarschijnlijk meer aan zijn fijne vacht, dan aan zijn formaat van schoothond. Deze kleine hond maakt de indruk dat hij voorbij zweeft als een zomerse wolk, meer dan dat hij wandelt zoals mindere stervelingen dat doen. De luxueuze vacht, met lang, recht, glanzend haren van 20 tot 22,5 cm lang, hangt vanaf een scheiding die over de ruggengraat van de hond loopt, aan weerszijden tot op de grond. Deze fijne haren hebben een goede verzorging nodig en moeten iedere dag worden geborsteld. De Maltezer heeft geen ondervacht.

Ondanks alles is de Maltezer geen fragiele hond. Deze speelse hond is robuust en actief en wil graag menselijk gezelschap en is niet tevreden met af en toe een klopje op de rug. De Maltezer is binnenshuis actief en houdt er ook van om te spelen in het park en zelfs liever nog in modderpoelen. Om deze hond te houden hoeft men niet over een tuin te beschikken. De Maltezer is aanhankelijk en intelligent en is niet moeilijk af te richten, behalve wanneer hij als puppy door zijn baas teveel is verwend. Hoewel hij niet erg goed is me kleine kinderen, is hij vriendelijk tegen kinderen die hem geen kwaad doen.

Extra informatie

Hondenras Maltezer foto2

 
Hondenras Maltezer foto3

 
Hondenras Maltezer foto4

 
Hondenras Maltezer foto5

Hondenras Maltezer foto6

Hondenras Maltezer foto7